Home Overzicht In mei start in Watergraafsmeer proef grofvuil ophalen op afspraak

In mei start in Watergraafsmeer proef grofvuil ophalen op afspraak

1

De gemeente start in de Watergraafsmeer een proef met het ophalen van grofvuil op afspraak. Je kunt dan niet meer je grofvuil aanbieden op een vaste dag, maar je maakt dan een afspraak om het gratis te laten ophalen. De proef duurt een half jaar en start op 7 mei.

Vanaf 7 mei zijn er in de Watergraafsmeer geen vaste inzameltijden voor grofvuil meer. Voor het laten ophalen van grofvuil en grote elektrische en elektronische apparatuur maak je een afspraak voor een geschikt moment. Dat kan telefonisch of online.

Vanaf 2 mei kun je grofvuil aanmelden op amsterdam.nl/grofvuiloost of via 14020.

Nieuwe regels
Nu moet je grofvuil nog op een bepaalde dag buiten zetten. Daar zijn regels voor vastgesteld. Vanaf 21.00 uur op de avond voor de ophaaldag mag je het grofvuil aan de rand van de stoep plaatsen. Maar dat moet wel uiterlijk om 7.30 uur buiten staan. Ook mag je op of rondom de ondergrondse containers geen grofvuil plaatsen. Die regels gelden straks niet meer.

Ophalen op afspraak
De gemeente wil tot één systeem voor inzameling van grofvuil  komen in de hele stad met maatwerk voor gebieden. Om ervaringen op te doen met verschillende inzamelmethodes worden proeven uitgezet in de stad. Daarom start op 7 mei in de Watergraafsmeer de proef met het inzamelen van grofvuil op afspraak. De proef neemt in principe zes maanden in beslag, waarna deze wordt geëvalueerd en mogelijk voortgezet.

Wat mag bij het grofvuil? Check www.amsterdam.nl

1 REACTIE

  1. ik vind dat de experiment lang genoeg heeft geduurd. Het werkt niet. mensen zetten nog steeds vuilnis bij de containers omdat het teveel werk kost om die aan te melden.Wij betalen veel geld maar krijgen een slechte service .Beter gezegd geen service. liever terug naar iedere woensdag grofvuil ophaaldag.