Home Wonen In Oostpoort 12 koopwoningen met lage lasten

In Oostpoort 12 koopwoningen met lage lasten

0

Eind 2017 worden de laatste woningen in Oostpoort Oost opgeleverd. En dat zijn niet alleen woningen in het duurdere segment, want er komen ook 12 kleine koopwoningen bij. Deze studio’s worden aangeboden voor een prijs met lagere woonlasten dan een sociale huurwoning en zijn daarom een unieke kans voor starters op de woningmarkt. Op maandag 4 juli uur start de online verkoop.

De studio’s hebben een omvang van circa 35 m² en worden bereikbaar voor  de inkomenscategorie van € 35.000 – € 42.000, met netto lasten van maximaal € 500 tot € 550 per maand. Ze zijn op verzoek van stadsdeel Oost ontwikkeld door ontwikkelcombinatie OCP voor mensen die net teveel verdienen voor sociale huur en te weinig voor een duurdere woning. Of voor huurders die willen doorschuiven naar een eerste koopwoning. Hiermee biedt het stadsdeel een interessant bereikbaar alternatief aan binnen het woningaanbod in Oostpoort Oost.

Betaalbaar voor starters
Aan de verkoop zijn wel voorwaarden verbonden: kopers mogen niet meer verdienen dan € 42.000 bruto per jaar en er is een zelfbewoningsplicht van 2 jaar aan verbonden. Thijs Reuten, van de bestuurscommissie Oost: ‘Met deze woningen komen we tegemoet aan de vraag naar betaalbare woningen voor starters op de woningmarkt. We moeten experimenteren en steeds blijven proberen maatwerk te leveren.’

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.woneninoostpoort.nl