Home Eten&Drinken In zomerse sferen eten en drinken op de Jaap Edenbaan: Yummya

In zomerse sferen eten en drinken op de Jaap Edenbaan: Yummya

0

De Foodtrucks zijn de Jaap Edenbaan binnengereden voor Yummya, een streetfoodfestival met een thema. In deze eerste editie staat het verhaal van Adam en Eva en de verleiding van eten centraal. En dat alles onder een stralende zon en zomerse temperatuur.

Beeld Odette Kleeblatt

Alles bij elkaar staan er zo’n vijfenveertig foodtrucks op Yummya, waar je heel veel verrassende gerechten kunt proeven. Allemaal hoogwaardig en smaakrijk streetfood. Denk aan vers gegrilde zeevruchten, soft shell crab burgers of de meest verfijnde gerechten uit de Marokkaanse keuken. Bij dat alles vind je er talent uit verrassende hoek met creatieve acts, straatmuzikanten en onontdekte artiesten. Bovendien hoort bij goed eten en drinken een lekker potje dansen. Maak de heupen los in de grootste silent disco ooit op een foodfestival.

Anders dan andere festivals
Foodtruckfestivals zijn geweldig populair. ‘Maar’, zegt Enzo Kleijn, geestelijk vader en organisator van Yummya, ‘Alle festivals lijken erg op elkaar: er is eten, drinken, muziek en theater. Wij voegen daar bijzondere elementen aan toe om onze gasten te verrassen.’ Het verhaal van de ‘moderne’ Adam en Eva komt volgens de organisatie tot leven in vier verschillende werelden: Eden, Adam’s Apple, Eve’s Kiss en Forbidden Fruits, met ieder zijn kenmerkende streetfoodgerechten en entertainment.

Streetfood uit alle windstreken
Naast alle vertier van Yummya gaat het natuurlijk vooral om eten en drinken. MILF (Man, I Love Fish!) is er en brengt samen met de Sunset Caravan de sfeer over van Baja California. Visgerechten die uit die streek komen, spelen dan een centrale rol. Denk aan Baja Fish Taco’s en ceviche’s maar ook Fish Burgers, gamba’s en veel andere heerlijke gerechten. Verrassend is Madame Cocos met een nieuw Nederlands foodconcept met een passie voor, je raadt het al: cocos! Wat dacht je bijvoorbeeld van cocos in combinatie met witte chocolade of een exotische variant met peper en gember?

Van elf tot elf
En dan Bunny Chow, een typisch Zuid Afrikaanse ‘streetfood’ gerecht. Uitgehold brood gevuld met curry of andere warme vulling. Een verderop staat de Flammkuchen van Grizzl daar ervaar je hoe een echte meat- of veggie Flammkuchen hoort te smaken. Vleesch nog Visch? Die staat ook met Griekse pita’s met vegetarisch lekkere gyros, zelfgemaakte tzatziki, rucola, tomaat, rode ui en oregano. Zin in een frisse veganistische wrap of ‘Kumpir’, een opengesneden gepofte aardappel die is gepureerd met boter en kaas. Daarvoor moet je bij de Veggiekar zijn. Dat alles en nog veel meer vind je op 6, 7 en 8 met op de Jaap Edenbaan, steeds van 11.00 tot 23.00 uur.