Home Overzicht In ‘Zondag op het eiland’ wordt het geheim ontsloten…

In ‘Zondag op het eiland’ wordt het geheim ontsloten…

0

In ‘Zondag op het Eiland’ bezetten schrijvers, poëten en muzikanten eens per maand het podium van de Nieuwe KHL om in gezamenlijkheid hun literaire werk in vloei te rollen.

Landerige zondagmiddagen vol weemoed, met een verantwoord kopje thee of een voorzichtig glaasje bier en veel mooie woorden. Middagen met mensen die van verhalen vertellen hun werk hebben gemaakt. Middagen met muzikanten die het Nederlandse lied bezingen. Middagen die bewijzen hoe wonderschoon en rijk de Nederlandse taal kan zijn.

Vijf jaar lang presenteerden de gelauwerde schrijver Thomas Verbogt en de aanstormende schrijfster Alma Mathijsen in een van de kleinste café’s in de Jordaan A Sunday’s in the village. De avonden van Verbogt en Mathijssen waren, zegt men, het best bewaarde geheim van Amsterdam. Maar waarom iets dat zo goed en inspirerend is geheim houden? Precies! In de Nieuwe KHL wordt dat geheim eindelijk ontsloten.

Ook nu putten ze uit hun netwerk dat generaties overschrijdt. Ze bieden aanstaande debutanten een eerste openbare podium, ze rollen de loper uit voor gekende schrijvers en dichters die uit hun nieuwste boek voorlezen, of voor verhalenvertellers die voordragen uit het oeuvre van door hen bewonderde literatoren.

De twee sloten een verbond aan met Jan Eilander, schrijver, filmmaker en zanger van Trio Bier. Met zijn band organiseert Eilander al jaren Club Trio Bier, avonden waarop zij met bevriende muzikanten, schrijvers, dichters en cabaretiers het podium delen. Op deze zondagmiddagen duikt hij naar parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis. Eilander vertelt een anekdote, een voorval of particuliere herinnering die aan zijn parels verbonden is, om vervolgens ze in een lome loungesfeer te croonen.

Weet jij een mooiere manier om de zondagmiddag door te brengen? O ja, door er een etentje aan vast te knopen. Reserveer een tafel in het restaurant via [email protected] of tel. 020-7791 575.

Zondag op het Eiland op 11 maart om 15.00 uur in De Nieuwe KHL, Oostelijke Handelskade 44. Entree gratis. [email protected]