Home Overzicht Internationale musea bekronen Micropia als ‘Project of Influence’

Internationale musea bekronen Micropia als ‘Project of Influence’

0
In Artis-Micropia ontdek je de microben in jezelf. Foto Micropia Maarten van der Wal

Op de dag af drie jaar na opening van Artis-Micropia door koningin Máxima, is het museum in Dubrovnik tijdens de jaarlijkse The Best in Heritage conferentie uitgeroepen tot ‘Project of Influence 2017’.

De voorzitter van het congres waar prijswinnende musea uit de hele wereld bijeenkomen prees de mogelijkheden die de baanbrekende technologie in Micropia biedt om het onzichtbare zichtbaar te maken, en de microben dichtbij het publiek te brengen.

Microben kunnen ook leuk zijn
Micropia werd als winnaar gekozen na een stemming door alle aanwezige instituten op het Best in Heritage congres, een internationaal, jaarlijks evenement waar alleen prijswinnende musea en erfgoedprojecten aan deelnemen. De 28 deelnemende musea en instituten van dit jaar kwamen onder meer uit de VS, Japan, India, China en vele Europese landen. De prijswinnende deelnemers en juryleden mochten stemmen op hun favoriet en stemden massaal op Micropia. Professor Tomislav Tola, voorzitter van The Best in Heritage, prees tijdens zijn toespraak de technologische innovatie van Micropia: ‘Micropia laat zien dat een lastig onderwerp als microben mensen niet alleen aan het denken zet, maar ook leuk kan zijn.’

Brug tussen wetenschap en publiek
Sinds de opening in september 2014 kan een breed publiek in Micropia levende microben zien eten, bewegen en zich voortplanten. Naast museum is Micropia ook een platform, de verbindende schakel tussen wetenschap en publiek. Ieder jaar worden verschillende educatieve routes aangeboden in het museum.Nu is in Micropia de route The Science of Love te zien, waarmee het museum laat zien dat microben een onmisbare rol spelen in ons liefdesleven. De laboranten van Micropia vertellen dagelijks om 13.00 en 16.00 uur over The Science of Love.

Check www.micropia.nl/science-of-kissing