Home Sport&Fit Internationals helpen Zeeburgia met nieuwbouw sportcomplex

Internationals helpen Zeeburgia met nieuwbouw sportcomplex

0

Jong Oranje internationals Kenny Tete (Ajax), Oussama Tannane (St Etienne) en Ouasim Bouy (PEC Zwolle – Juventus) helpen hun oude club Zeeburgia bij de bouw van een nieuw complex aan de Kruislaan. Naast de donatie die zij doen voor de bouw, werken de voetballers mee aan de campagne ‘Rebelz’. De campagne vertelt over de invloed van Zeeburgia op de carrière en het leven van onder andere Tete, Bouy en Tannane.

De bouw van het nieuwe complex wordt op maandag 21 maart feestelijk ingeluid. Tegelijkertijd met de ‘eerste steen’, gelegd door wethouder Eric van der Burg, presenteert Zeeburgia haar samenwerkingscampagne met in de hoofdrol oud-Zeeburgia profvoetballers. Via het internet worden persoonlijke interviews verspreid waarin de voetballers, ‘Rebelz’ genoemd, vertellen wat de club voor hen betekent. In het nieuwe clubhuis komen kleedkamers, waarin deze verhalen worden verwerkt. Kenny Tete, Ouasim Bouy en Oussama Tannane maken als eersten deel uit van de Rebelz campagne.

Na 15 jaar eerste steen
Zeeburgia en de gemeente Amsterdam zijn bijna vijftien jaar in gesprek geweest over nieuwbouw voor de club. Eerst zou Zeeburgia verhuizen naar het Zeeburgereiland, later paste de gemeente haar plannen aan, waardoor de verhuizing niet doorging. Vervolgens werd een plan gemaakt voor een nieuw clubhuis, dat eind vorig jaar te duur bleek te zijn en daarom niet gerealiseerd kon worden. Nu is Zeeburgia eindelijk begonnen aan de nieuwbouw. Het oude vervallen clubhuis aan de Kruislaan wordt vervangen door een nieuw transparant gebouw. De eerste steen wordt door wethouder Eric van der Burg en Jan Bruyn gelegd, het langste Zeeburgialid. Zeeburgia ambassadeurs Freek de Jonge en Sjaak Swart zullen tevens aanwezig zijn.

Zeeburgiaverhaal
Zeeburgia, amateurclub met één van de beste jeugdopleidingen van Nederland, heeft een bijzondere plek in het leven en de carrière van verschillende  profvoetballers. Zij vertellen hun ‘Zeeburgiaverhaal’ zelf en willen hiermee de volgende generatie inspireren om in hun voetsporen te treden. ‘Wij zijn Zeeburgia, dit is ons verhaal’ is de kernzin die hierbij hoort. De campagnenaam ‘Rebelz’ staat voor het imago van Zeeburgia: rauw, echt, hard werken, kansen creëren en niets cadeau krijgen.

‘De oude kleedkamers roepen veel goede herinneringen op over heel hard trainen, discipline en respect voor elkaar. Maar Zeeburgia is wel toe aan iets nieuws. En ik vind het fantastisch en een enorme eer dat mijn afbeelding gebruikt wordt in de nieuwe kleedkamers. Ik hoop dat de jonge jongens die mij daar zien door mij geïnspireerd worden.’

Door mijn afbeelding in de nieuwe kleedkamer wil ik de jongens die nu bij Zeeburgia laten zien dat het mogelijk is om hun droom waar te maken.’

 

Meer dan 300 talenten naar topclubs
AVV Zeeburgia is bekend als hofleverancier van het betaalde voetbal en heeft de afgelopen tien jaar meer dan 300 talenten afgeleerd aan profclubs. Talenten als Kenny Tete, Ouasim Bouy, Ryan Donk, Oussama Tannane, Luciano Narsingh, Adam Maher, Joshua Brenet en Marko Vejinovic komen bij Zeeburgia vandaan. Zeeburgia staat steevast in de top 3 van beste jeugdopleidingen in Nederland. De club is onlangs een traject gestart, met hulp van NMC Bright en KNVB, om haar jeugdopleiding nog verder te verbeteren. Zeeburgia is ook de club waar bekende veteranen als Sjaak Swart, Guus Hiddink, Freek de Jonge en Stanley Menzo nog tweemaal per week met elkaar voetballen.