Home Duurzaam Inzamelen babyluiers moet hoeveelheid restafval verminderen

Inzamelen babyluiers moet hoeveelheid restafval verminderen

1

Na papier, glas, kleding, plastic, grof vuil en restvuil start nu een proef met het apart inzamelen van babyluierafval. Doel is om de hoeveelheid restafval in de stad verder te verminderen en de luiers te verwerken tot nieuwe producten. Als je in stadsdeel Oost woont kun je je aanmelden voor de proef bij Procter & Gambl die de proef organiseert.

Op vijf locaties in Oost zijn tijdelijk containers geplaatst waarin je gebruikte babyluiers kunt deponeren. De bakken zijn afgesloten en alleen te gebruiken door deelnemers aan de proef.

Luiers zitten nu nog bij het restafval. Veel afval dat nu in de container verdwijnt, kan worden ingezet om nieuwe producten te maken. Afvalverwerker AEB Amsterdam onderzoekt of er een fabriek kan komen die luiers kan recyclen. Dan is het belangrijk dat luiers apart ingezameld kunnen worden. In Oost staan vijf containers waarin je de luiers kunt deponeren. De proef met deze containers in duurt ongeveer drie maanden.

Wilt je meer informatie, wil je deelnemen aan de proef of heb je een klacht over de container? Neemt u dan contact met Klantenservice van Procter & Gamble 020 808 0244 | [email protected]

Je kunt ook informatie krijgen bij de kinderopvang of Etos waar de containers zijn geplaatst.

De luiercontainers in Oost vind je op de volgende locaties.

Je kunt ook informatie krijgen bij de kinderopvang of Etos waar de containers zijn geplaatst.

5. Etos, Helmholtzstraat 57
6. Partou, Christian de Wetstraat 23
7. Etos, Linnaeusstraat119/ hoek Polderweg
8. Etos, Molukkenstraat 71-73/ hoek Balistraat
9. Partou, Zeeburgerdijk 70

1 REACTIE