Home Overzicht Is er wel een kapvergunning voor de bomen in de Sikkelstraat?

Is er wel een kapvergunning voor de bomen in de Sikkelstraat?

0

Het kappen van bomen in Betondorp is niet volgens plan gegaan, dat erkent nu ook de aannemer. In de Sikkelstraat en omgeving zijn Sorry-kaartjes in de brievenbus gedaan door hoofdaannemer Van Gelder. Bewoners reageerden geschokt op de plotseling kap van tientallen bomen.

Via de kaartjes wordt uitgelegd, dat er een fout is gemaakt. De onderaannemer had nooit zo overhaast aan de slag mogen gaan. En zeker niet zonder communicatie naar de bewoners. De bomen moeten wijken voor grondwerkzaamheden die onderdeel zijn van de herinrichting van Betondorp. Er wordt gewerkt aan het vernieuwen van de bestrating, stoepen en pleinen, maar ook aan het ondergrondse leidingwerk.

Aannemer Van Gelder zegt dat voor het kappen van de bomenĀ  een vergunning afgegeven. Hij heeft echter over het uitvoeren de kapwerkzaamheden onvoldoende gecommuniceerd met een onderaannemer, waardoor de bomen te snel zijn gekapt. De bewoners betwijfelen echter of er een kapvergunning is afgegeven. Zij kunnen de vergunning nergens vinden. Deze zou openbaar moeten zijn en te vinden op de website van de gemeente. Maar ook het stadsdeel lijkt de kapvergunning niet te kunnen overleggen.

 

oost-online