Home Lezen en schrijven Ivo Victoria komt met z’n nieuwe boek naar Dwars door Oost in...

Ivo Victoria komt met z’n nieuwe boek naar Dwars door Oost in de Jungle

0

Billie & Seb heet de nieuwe roman van Ivo Victoria. De feestelijke presentatie van het boek was in de Linnaeus Boekhandel. Op woensdag 1 februari is de schrijver uit Oost te gast bij de talkshow Dwars door Oost in de Jungle.

Door Arie van Tol

Rond vijven liep de boekhandel langzaam vol met vrienden, bekenden en mensen uit de buurt om de doop van Billie & Seb bij te wonen. De zondag ervoor had Ivo in het televisieprogramma ‘Boeken’ al zijn verhaal mogen doen. En inmiddels zijn er al diverse recensies verschenen in landelijke dagbladen en tijdschriften.

De aanloop naar deze vierde roman was niet vanzelf gegaan, zo vertelde Ivo zelf. Zijn zin in het schrijven was wankel geweest, goeie gesprekken met zijn redacteur bij Lebowski Jasper Henderson hielpen hem in de goeie richting. Met uiteindelijk als resultaat een roman waarvan Ivo zelf zegt ‘dat ie meer dan ooit in de buurt komt van dat wat je voor ogen had bij het begin van een nieuw boek’.

Op een vraag van Jasper mocht Ivo uitleggen waarom hij te midden van zo veel ironische schrijvers graag gezien werd als romanticus. Wat hij daarop zei ben ik vergeten, maar des te beter herinner ik me het lied wat Ivo zelf ten gehore bracht, zichzelf begeleidend op een akoestische gitaar. ‘In de lente is mijn liefje gekomen’ was / is pure romantiek. Het lied komt ook voor in het boek.

Wil je meer horen over het boek, kom dan woensdagavond 1 februari naar Jungle Amsterdam. Middels een interview met Ivo hoop ik je enthousiaster te krijgen voor het werk van deze romantische schrijver uit Oost.

De presentatie eindigde natuurlijk in een drankje en een hapje. En Ivo schreef iets in het net gekochte Billie & Seb, als je dat wilde.