Home Overzicht Jaap Edenbaan bereidt zich voor op nieuw seizoen

Jaap Edenbaan bereidt zich voor op nieuw seizoen

0

De eerste schaatsdag, zaterdag 14 oktober, komt al snel dichterbij. Reden voor de directie van de Jaap Eden IJsbaan om een stand van zaken naar buiten te brengen. Wat is er gebeurd rond de ijsbaan en wat nog staat te gebeuren.

Foto Dineke Rizzoli

De zomer is gebruikt om de installatie te renoveren, zodat er komende winter weer geschaatst kan worden op de vertrouwde eigen ijsvloer. De Jaap Edenbaan is overgegaan op een duurzamer proces waardoor de aanwezige hoeveelheid ammoniak op het terrein, in het verleden nodig voor de koeling van de ijsbaan, flink kan worden teruggebracht. Verder wordt de softwarematige besturing verder geautomatiseerd. Met het nieuwe koelmiddel dat door de leidingen gaat is er op termijn sprake van een betrouwbaarder proces.

Nieuw leidingnetwerk
De ijsmeesters gaan er alles aan doen om de nieuwe koelwijze zo spoedig mogelijk te optimaliseren. De werkzaamheden liggen ondertussen op schema. Inmiddels zijn alle leidingen onder de grond vervangen, zijn er 6.000 lassen aangebracht en is de (pers) test positief verlopen. Alle leidingen zijn van roestvrij staal en zijn voorzien van isolatie anno 2017. Met dit nieuwe leidingennetwerk kan de ijsbaan zeker 15 jaar weer vooruit. Inmiddels zijn alle gaten op het terrein weer dichtgemaakt. In de machinekamer zijn onder andere de pompen vervangen. Ondertussen is de directie van de Jaap Edenbaan met de gemeente in gesprek voor vervanging van de compressoren en de condensors in de zomer van 2018.

Horeca gereorganiseerd
Deze zomer zijn ook forse reorganisaties gedaan in de horeca. Hierbij is de logistiek achter de schermen verbeterd en zijn er significante aanpassingen in het assortiment gedaan. Het doel hierbij is om de bezoeker een snellere en kwalitatief betere service te bieden.

 

Vorig artikelBouwplannen op Amstelglorie uit ‘strategische reserve’
Volgend artikelEn nu is er ook het Linnaeusplein