Home Sport&Fit Jaap Edenbaan plaatst tijdelijke baan op bestaande ijsbaan

Jaap Edenbaan plaatst tijdelijke baan op bestaande ijsbaan

0

De Jaap Edenbaan laat er geen gras over groeien. Op de 400-meterbaan die door een technisch mankement buiten bedrijf is gesteld kan met ingang van 19 november weer worden geschaatst. Niet op de baan zelf, maar op een tijdelijke ijsbaan die bovenop de bestaande ijsbaan wordt gelegd. De aanleg wordt verzorgd door IceWorld, het bedrijf dat eerder verantwoordelijk was voor de realisatie van een tijdelijke 400-meterbaan in 2014 in het Olympisch Stadion.

Op dit moment is de Jaap Edenbaan gesloten door een technisch defect aan de installatie. Reparatie hiervan bleek dermate lang te duren, dat de ijsbaan andere oplossingen is gaan uitwerken waarbij er zo snel als mogelijk weer geschaatst kan worden. De keuze is hierbij gevallen op de aanleg van een tijdelijke ijsvloer op de bestaande plek. Met de opbouw van de mobiele baan is inmiddels gestart. De ijsvloer wordt vanaf woensdag 16 november opgebouwd, zodat schaatsers op zaterdag 19 november weer het ijs op kunnen. De tijdelijke ijsbaan blijft tot het eind van het seizoen beschikbaar.

Financiële schade
Door de huur van de tijdelijke baan, verlies aan inkomsten, compensatie en de mogelijkheid voor abonnementhouders om gebruik te maken van andere ijsbanen dreigt de stichting Jaap Eden IJsbanen in financiële problemen te komen. Voor machineschade en bedrijfsschade is de stichting verzekerd, maar later zal blijken wat uiteindelijk de financiële schade zal zijn.

Andere ijsbanen
Tot de heropening op 19 november kunnen de schaatsers van de Jaap Edenbaan op een andere ijsbaan het ijs op om te trainen, lessen of vrij te schaatsen. De Jaap Edenbaan is daarvoor een samenwerking aangegaan met de ijsbanen in Haarlem, Hoorn en Utrecht. Schaatsers krijgen daar op vertoon van de eigen Jaap Eden-pas toegang tot die ijsbanen.