Home Eten&Drinken Jamie Olivers restaurant Fifteen failliet verklaard

Jamie Olivers restaurant Fifteen failliet verklaard

0

Restaurant Fifteen van Jamie Oliver aan het Jollemanhof in het Oostelijk Havengebied is failliet verklaard. Fifteen Amsterdam kon de hoge huur van 25.000 euro niet langer opbrengen en vroeg zelf het faillissement aan. Onderhandelingen met de verhuurder over een huurverlaging en over de inmiddels opgelopen huurachterstand van 225.000 euro liepen op niets uit. De leerlingen van het restaurant worden overgeplaatst naar andere restaurants om hun opleiding af te ronden.

Fifteen bood jongeren tussen de 18 en 24 jaar die vaak geen werk of opleiding hebben een kans om hun leven een andere wending te geven met een opleiding tot kok. Daarbij was er veel ruimte voor extra persoonlijke aandacht. Jamie Oliver zelf is geen aandeelhouder van het restaurant in Amsterdam, maar wel rechthebbende van het concept. Een voorwaarde is dat jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot kok. Jamie Oliver opende de eerste franchise van zijn merk in 2004 in Amsterdam

De eigenaren van Fifteen Amsterdam onderzoeken de mogelijkheid om met het concept een doorstart te maken op een nieuwe locatie met een lagere huur.