Home Groen Janneke Tops leert je ecologisch moestuinieren

Janneke Tops leert je ecologisch moestuinieren

0

Zelf gezonde groenten telen hoeft niet moeilijk te zijn. Het is leuk en uitdagend. Je kunt het in een dag leren van Janneke Tops van Gezonde Moestuin. Zij geeft een cursus van een dag en daarna heb je een goede basis om te beginnen en als je al tuinervaring hebt wordt die aangevuld en verfrist.

De cursusdag begint met een presentatie over de levende moestuinbodem, wat de basis is voor gezonde en groeikrachtige planten. Dan volgt een uitleg over composteren, on(gewenste) kruiden, combinatieteelten, natuur in de tuin (waaronder slakken), verschillende manieren van tuinieren (kleinschalig bij huis, volkstuinaanpak en permacultuur) en allerlei praktische tips. ’s Middags kan iedere deelnemers een persoonlijk tuinadvies krijgen en is er ruimte voor alle tuinvragen die er nog zijn. Er is daarom plaats voor maximaal 10 à 12 deelnemers. Het is een intensieve dag waarmee je veel inspiratie opdoet en er jaren mee vooruit kunt.

De afgelopen jaren verzorgde Janneke Tops de ééndaagse moestuincursus op verschillende plaatsen in het hele land. Ook in het natuureducatieve centrum Boerderij Wolfslaar in Breda. Cursiste Jolinde dacht eerst: ‘O, hemeltje, moestuinieren, dat kan ik nooit. Maar ik deed mee met de cursus om mijzelf over de drempel te helpen, en dat is gelukt! Ik heb heel veel goede, onderbouwde en heldere informatie gekregen, en de prettige sfeer die Janneke uitstraalt enthousiasmeert enorm. Iets wat complex lijkt, kan ook heel eenvoudig worden gemaakt. Door bijvoorbeeld gewoon te beginnen met een wisselteelt met zes vakken, dan zit je altijd goed. Deze cursus is absoluut een aanrader.’

Bij Duurzaamheidscentrum De Groene Golf in Deventer waren Bram en Rozemarijn van de partij: ‘Na onze verhuizing wilden we een eigen ecologische moestuin beginnen. Wij eten al vele jaren vooral biologische producten, maar ze zelf kweken op eigen bodem zou nog beter zijn. De cursus was zeer informatief en enthousiast gebracht. Bram: ‘Een gezonde bodem blijkt heel belangrijk te zijn voor een goed resultaat, dat is me wel duidelijk geworden. En we kregen veel tips wat we zelf kunnen doen om de bodem goed te verzorgen zodat groenten er goed op kunnen groeien.’

Cursus ecologisch moestuinieren door Janneke Tops van Gezonde Moestuin op 14 oktober 2018  van 09.30 tot ongeveer 16.30 uur in Buurthuiskamer Oase, Vrolikstraat 281.

Check www.oasestichting.nl | www.gezondemoestuin.nl
Aanmelden [email protected] | www.gezondemoestuin.nl

Vorig artikelVerrassende serie wereldmuziek in het Muziekgebouw
Volgend artikelJulia Wouters ‘De zijkant van de macht’