Home Kunst Jazz crash course op festival ‘Jazz en de walvis’

Jazz crash course op festival ‘Jazz en de walvis’

0

Dit jaar is alweer de vierde editie van het huiskamerjazzfestival Jazz en de Walvis. Op zondagmiddag 16 september kun je wandelen door het Oostelijk Havengebied en de stad met andere ogen bekijken. Maar vooral ook, je kunt intieme concerten op bijzondere locaties beleven. In het Borneo Architectuur Centrum (BAC) is er een Jazz crash course door muzikant Vera Vingerhoeds en méér…

Jazzkenner en muzikante Vera Vingerhoeds neemt je in een half uur mee door de geschiedenis van deze fascinerende muziekstroming. Je krijgt dan antwoorden op vragen als: Is jazz echt ontstaan op Congo Square in New Orleans, waar slaven op zondag mochten samenkomen en muziek gingen maken? Wat is het verschil eigenlijk tussen bebop en hardbop? En welke rol speelde jazz in gesegregeerd Amerika?

Voor muziekliefhebbers van allerlei pluimage, architectuurlovers, buurtgenoten, jazzfanaten en families

Verrassende concerten op bijzondere locaties
De concerten van Jazz en de Walvis worden stuk voor stuk gehouden op bijzondere locaties, huizen of boten die worden opengesteld door buurtbewoners. De optredens duren allemaal een half uur en bezoekers wandelen door het gebied van concert naar concert. De programmering is divers: er zijn concerten voor bezoekers die graag kennis willen maken met jazz en er is genoeg interessants te beleven voor de doorgewinterde liefhebber. Check voor het totale programma op jazzendewalvis.nl.

Jazz crash course
Voor de Jazz crash course ga je naar het BAC, RJH Fortuynplein 4. De eerste course start om 13.30 uur. Daarna om 14.30, 15.30 en 16.30 uur. In de pauzes kun je de tentoonstellingen in het BAC te bezoeken en even relaxen met een kopje koffie of thee met taart.

Muzikale architectuurwandeling
Tijdens Jazz in de Walvis kun je ook een muzikale architectuurwandeling maken. Waarom is aan de even kant van de Scheepstimmermanstraat geen huis hetzelfde? Wat is het idee achter het ontwerp van de Steltloper? En heel toepasselijk tijdens het festival: wie bedacht het gebouw op Sporenburg in de vorm van een walvis? Wil je meer weten over de herontwikkeling van het Oostelijk Havengebied, combineer dan de concerten met de architectuurwandeling met een deskundige gids van het BAC.

Check jazzendewalvis.nl | www.bac-amsterdam.nl