Home BoekvandeWeek Je hebt wél iets te verbergen

Je hebt wél iets te verbergen

0

39 Denemarken wil een ambassade openen in Silicon Valley. En nee, dat is geen idee uit De cirkel van Dave Eggers, maar de realiteit. Het bracht mij weer terug naar het boek van De Correspondent: Je hebt wél iets te verbergen – over het levensbelang van privacy. Want dat is natuurlijk wat de Deense overheid zo slim heeft gezien: als land wil je de rechten van je burgers kunnen beschermen, ook als het gaat om privacy.

Het boek van De Correspondent heb ik het afgelopen half jaar in kleine stukjes tot me genomen, met steeds dezelfde reactie aan het eind van elk hoofdstuk: HELP! Want je weet het, en je weet van niks. Je weet niet wat je te beschermen hebt, en vooral: je weet niet voor wie je uit moet kijken. Hoogst urgent, hoogst vermakelijk geschreven, met aan het eind een link naar een ‘Zelfverdedigingsgids’. Daarmee kun je op relatief eenvoudige wijze een klein beetje doen alsof je de touwtjes in handen hebt.

Eén hoofdstuk van dit boek legt de link tussen de agendering van klimaatverandering en die van privacy. Daarbij komt Jelmer Mommers aan het woord, correspondent Klimaat en Energie bij de Correspondent. Deze Mommers is ook een van de sprekers van onze nieuwe filosofie serie over Het Antropoceen. Op 11 oktober is hij bij ons in de winkel! Mis het niet…

_____

Je hebt wél iets te verbergen – over het levensbelang van privacy
is geschreven door Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis
en uitgegeven door de Correspondent
Corine Elemans is boekverkoper bij Boekhandel van Pampus, KNSM-laan 303