Home Overzicht Je kunt Oost weer een etmaal lang ontdekken tijdens 24H Oost

Je kunt Oost weer een etmaal lang ontdekken tijdens 24H Oost

0

Na het succes van de vorige edities van 24H Amsterdam, staan de verschillende buurten van Amsterdam ook dit jaar weer 24 uur in de spotlights. 24H Oost is als eerste aan de beurt. Op 11 maart vanaf 7.00 uur kun je het bruisende Amsterdam Oost ontdekken. Tijdens 24H Oost staat het Oostelijk deel van de stad 24 uur lang in het teken van veel verrassende, veelal gratis activiteiten voor jong en oud.

Musea, theaters, bedrijven en ondernemers openen hun deuren en bieden tijdens 24H Oost een breed pallet aan activiteiten, van muziek tot poëzie en van creatieve workshops tot backstage tours. Ook voor de sportieveling is er dit jaar van alles te beleven. Vroege vogels kunnen van het uitzicht genieten en tot rust komen tijdens een sunrise yoga sessie op het dak bij Nest. ’s Avonds wordt er, in het donker, geroeid op de Amstel. Luisteraars kunnen terecht bij de voorleesbar van projectspace P/////AKT en in de Java Bookshop leer je tijdens een interessant college alles over de liefde. 24H Oost laat de veelzijdigheid van de buurt zien.

Masterclasses en proeverijen
Liefhebbers van eten en drinken kunnen hun hart ophalen tijdens deze editie van 24H. Het populaire pop-up restaurant Baut heeft zijn deuren geopend in Oost en verzorgt een masterclass koken. Bij Rijsel geven de beste sommeliers een wijnproeverij en bij Van Velze Chocola vindt een masterclass chocolade proeven plaats. Fermenteren kun je leren bij Tull’s.

Sport en spel
Aan actie geen gebrek! Wakker worden op het dak bij Nest met een sunrise yoga sessie, trampolinedisco bij Vrog en in het donker roeien over de Amstel. Wat meer spanning nodig? In Huize Frankendael vindt een moordspel plaats en bij Nowhere kun je deelnemen aan een nachtelijk vlaggenroof.

Een kijkje achter de schermen
Altijd al eens in een operatiekamer willen kijken? Of ben je benieuwd naar wat er achter de coulissen gebeurt bij Carré? Naast het OLVG en Carré openen ook Artis, het Amstel Hotel en verschillende musea hun deuren voor een rondleiding.

Dit alles is slechts een kleine selectie uit de vele activiteiten die tijdens 24H Oost op het programma staan. Op www.iamsterdam.nl/24H staat het volledige programma.