Home Duurzaam Join the Pipe opent watertappunt voor gasten Hotel Casa 400

Join the Pipe opent watertappunt voor gasten Hotel Casa 400

0
Foto vlnr stadsdeelwethouder Nevin Ozutok, Esther Somers van Joint the Pipe en Hans Vugts, directeur Casa 400

ETEN EN DRINKEN – Casa 400 heeft als eerste hotel in Nederland een watertappunt van Join the Pipe. Met de aanleg van een Join the Pipe watertappunt in de hotellobby draagt Casa 400 bij aan een eerlijke verdeling van schoon drinkwater in Tanzania. Stadsdeelwethouder Nevin Özütok tapte officieel als eerste een flesje water bij het tappunt.

In het hotel aan de Ringdijkstraat zijn er veel internationale gasten die niet gewend zijn uit de kraan te kunnen drinken. ‘Dit tappunt stimuleert onze gasten hier hun flesje opnieuw te vullen en zo de vuilnisbelt van plastic wegwerpflessen te beperken. Iedereen is van harte welkom zijn flesje water bij te vullen’, aldus Hans Vugts, directeur Casa 400. Het hotel neemt een voortrekkersrol in ten opzichte van andere hotels door op deze wijze voor kraanwater te kiezen. Join the Pipe hoopt dan ook dat andere hotels dit goede voorbeeld zullen volgen.

Eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd
Join the Pipe is de eerste community van kraanwater drinkers die zich inzet voor een eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd. Het doel is om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt water tegen te gaan. Dagelijks belanden er nog steeds 500.000 plastic flessen op de vuilnisbelt, terwijl ons water tot het beste van de wereld behoort. Van de opbrengst van de Join the Pipe producten, zoals duurzame waterflessen, karaffen en de watertappunten waar er inmiddels zo’n kleine 300 van door heel Nederland staan, worden waterprojecten in ontwikkelingslanden als Afrika en Azië gefinancierd.

Meer info » www.join-the-pipe.org