Home Overzicht Kapel van hotel Arena is geen ‘club’ meer

Kapel van hotel Arena is geen ‘club’ meer

0

De afgelopen zomer heeft eigenaar Paul Hermanides zich volledig gericht op de ingrijpende metamorfose van hotel Arena, de locatie waar hij zijn horecagroep ooit mee begon. In die periode heeft afstand genomen van al zijn andere horeca-exploitaties en bedrijven. De eerste fase van het project is nu gerealiseerd: de oplevering van de Kapel.

Eind komende zomer verwacht Hermanides dat Hotel Arena haar gezicht gaat keren naar het Oosterpark met een groot café-restaurant, bijzondere zalen en een indrukwekkend terras in het Oosterpark. De eerste stap binnen het bouwproces is de conservering en het herstel van de oude Sint Elisabeth Kapel aan de binnenkant die vorige week is voltooid. De meest opvallende werkzaamheden aan de Kapel waren de restauratie en het weer zichtbaar maken van de originele ramen, waaronder gebrandschilderd glas in lood. Dat zorgt voor een fraaie lichtinval. De Kapel leent zich hierdoor overdag voor congressen, presentaties en vergaderingen.

Club Arena verleden tijd
De Kapel zal niet langer meer fungeren als ‘Club Arena’ of het zo geheten ‘ToNight’. Een vrijdagmiddagborrel of feestavond staan zeker nog in het vooruitzicht, maar die zullen aangevuld worden met culturele ‘rand’ programmering. De afgelopen jaren is volgens Hermanides de kapel teveel een verhuurcentrum geworden. ‘Je wilt hier een evenement organiseren? Hier heb je de sleutel’. In plaats daarvan wil Hermanides terug naar de inhoud en daarmee de ‘ziel’ weer terugbrengen in Hotel Arena. De Kapel is met haar restauratie en restyling het eerste onderdeel zijn van een bolwerk van activiteiten en evenementen.

Zo zal hotel Arena er na de renovatie en uitbreiding uitzien. Impressie ‘Team V Architectuur’.