Home Levensvisie Kerststallen kijken en Faire Kerstfair in de Hofkerk

Kerststallen kijken en Faire Kerstfair in de Hofkerk

0

In de Hofkerk aan het Linnaeushof kun je je weer verbazen over het grote aantal kerststallen dat daar te zien is tijdens de imposante jaarlijkse kerststallen expositie. Het is een bonte verzameling kerstgroepen uit alle windstreken. In de kersttijd is er in de Hofkerk op 18 december ook een Faire Kerstfair, een gezellige markt waarop verschillende maatschappelijke organisaties zich presenteren. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten.

Dit jaar is er naast de groepen die veelal in de huiskamers staan, in de Hofkerk ook aandacht voor miniaturen. Deze ongeveer 5 à 7 centimeter hoge groepjes zijn er in vele variaties. Opvallend is dat de laatste jaren steeds meer mensen deze miniatuurtjes gaan verzamelen. Een groot gedeelte van de expositie komt uit de verzameling van Bert Hilhorst die al vele jaren als koster actief is in de Hofkerk. Naast de collectie van Bert Hilhorst komen de miniatuurtjes uit verzamelingen van andere parochianen.

Faire Kerstfair
Op zondag, 18 december is  de ‘Faire Kerstfair’, een open huis voor de hele buurt. Het is een bruisende middag in kerstsfeer met heel veel activiteiten en een kerstmarkt waar artikelen voor en door goede doelen worden verkocht. De Hofkerk organiseert de Faire Kerstfair alweer voor de vierde keer en is een begrip in de buurt.

De tentoonstelling is van 26 december tot en met zondag 8 januari dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Op Nieuwjaarsdag is de expositie gesloten. Ook is de expositie open op zaterdag 17 en zondag 18 december van 12.00 tot 17.00 uur. Op zondag, 18 december is er tevens de ‘Faire Kerstfair.