Home Gezin Kinderboerderij De Werf wint Wecycle Dierendagbonus

Kinderboerderij De Werf wint Wecycle Dierendagbonus

0

Met een stripverhaal en een echte Wecycle Bunny is kinderboerderij De Werf aan de Archimedeslaan één van de drie winnaars van de Wecycle-dierendagbonus. Alle 175 kinderboerderijen waarmee Wecycle samenwerkt, maakten kans op de bonus. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

In het stripverhaal promoot de Wecycle Bunny op een leuke manier het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten op de kinderboerderij. Het stripverhaal is gepubliceerd op Facebook en op de boerderij zelf. Daar waren tijdens dierendag maar liefst 450 bezoekers, die de Wecycle Bunny in levende lijve konden ontmoeten. Ook het promotiemateriaal van Wecycle, een gratis kwartetspel, speelde een rol. Met deze actie wint de kinderboerderij een bonus van 250 euro.

‘Wecycle Bunny’ roept op apparaten in te leveren

175 Kinderboerderijen werken samen met Wecycle, die vanuit een maatschappelijke sponsoring de boerderijen financieel ondersteunt. Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor deze inzet ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks een sponsorbijdrage van 250 euro. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

In de Wecycle Service Centers verbindt de organisatie de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geeft Wecycle mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 heeft Wecycle via 10.000 inzamelpunten maar liefst  107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.