Home Duurzaam Kinderen de Achthoek op de bres voor het klimaat

Kinderen de Achthoek op de bres voor het klimaat

0

Kinderen van basisschool de Achthoek in het Oostelijk Havengebied hielden vanochtend een klimaatmars door de buurt. Met spandoeken met teksten als ‘Plastic Soep is troep’ en ‘Ga op de fiets, dan doe je tenminste iets’ trokken zij al zingend door de buurt.

De afgelopen zes weken hebben alle groepen in de school gewerkt met het thema Duurzaam. Waar ze in de groepen 3 tweedehands speelgoed verkochten in eigen winkeltje (re-use), doken ze in de groepen 5 in de wereld van plastic hergebruik (re-cycle) en in de groepen 7 gingen ze op zoek naar alternatieve energiebronnen (reduce). Het thema werd afgesloten met een lange, uitbundige klimaatmars door de buurt.

Basisschool De Achthoek is een school voor ontwikkelingsgericht onderwijs. Tijdens een schooljaar wordt in verschillende thematische blokken de lesstof aangeboden. Een thema wordt dan behandeld vanuit verschillende perspectieven, zoals taalkundig, wiskundig, geografisch, historisch et cetera. Elk schooljaar is er één schoolbreed thema, waar alle groepen tegelijkertijd, op hun eigen manier, mee bezig zijn.