Home Gezin Kinderen maken musical in één dag

Kinderen maken musical in één dag

0

Vijftig kinderen uit Oost gaan een musical oefenen en uitvoeren in één dag. In de mooie Hofkerk zal op zaterdagmiddag 16.00 uur de musical Esther worden uitgevoerd. ‘Dat kan nooit’, is de eerste reactie van velen als ze horen dat theatergezelschap De Vliegende Speeldoos musicals in een dag oefent en uitvoert met een grote groep kinderen. En toch kan het…

Zes professionals op het gebied van acteren, zang, dans, doceren en techniek, stomen in één dag de kinderen van 4 tot en met 12 jaar klaar voor een complete musical. Op uitnodiging van een aantal kerken in Oost werkt het gezelschap de hele dag met kinderen aan de productie, om ’s avonds voor ouders, familie en belangstellenden de musical ten tonele te brengen.

Echte musicalsterren
Het doel van de Vliegende Speeldoos is om kinderen voor een dag te laten schitteren als echte musicalsterren. Het gezelschap heeft ruim twintig jaar ervaring in het acteren met kinderen. De musical is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van Esther, die van Joods meisje tot koningin van Perzië wordt en zo haar volk in ballingschap moet zien te redden. Lukt haar dat?

Meedoen
Op donderdag 25 en vrijdagmiddag 25 augustus organiseren de betrokken kerken een spelprogramma voor de kinderen in de Indische Buurt: van muziek maken en knutselen tot koken. Bij aanmelding krijg je hierover meer informatie. Er is nog plaats voor kinderen om mee te doen aan de musical en eventueel het spelprogramma. Wil je meer informatie of wil je kinderen aanmelden? Neemt u dan contact op via [email protected] of bel met Jerrit Vellenga van Diaconaal Platform Amsterdam-Oost op nummer 06 1396 6423.