Home Overzicht Kinderen op dag landelijke onderwijsstaking naar Artis of Scheepvaartmuseum

Kinderen op dag landelijke onderwijsstaking naar Artis of Scheepvaartmuseum

0

Op vrijdag 15 maart, de dag van de landelijke onderwijsstaking, zetten Artis en Het Scheepvaartmuseum de poorten open. Kinderen die niet naar school kunnen, hoeven zich niet te vervelen. Het Scheepvaartmuseum verandert voor één dag in de Scheepvaartmuseumschool en geeft de hele dag gratis toegang aan alle kinderen uit het basisonderwijs. Voor € 4,00 kunnen kinderen genieten van wat Artis te bieden heeft.

In Het Scheepvaartmuseum is veel te beleven voor kinderen van allerlei leeftijden. In Het verhaal van de walvis (speciaal voor kinderen 6+) leer je alles over dit grote zoogdier. In Zie je in de Gouden Eeuw vertellen mensen uit een bijzondere tijd hun verhalen, speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar. Het leven aan boord is een interactieve tentoonstelling opgezet als een levensgroot bordspel. Klim op van matroos tot kapitein!

Artis organiseert op 15 maart organiseren dag extra activiteiten in het Park en in Micropia. Maak een reis door de ruimte tijdens de live-voorstellingen in het Planetarium, luister naar de Micropia-laborant die vertelt over voorjaarsmicroben en bekijk een olifantendrol in het olifantenkabinet.

Voordelig naar Artis

De toegangsprijzen voor Artis en Micropia zijn deze dag heel voordelig: Kinderen en studenten betalen € 4,00 voor Artis, € 5,00 voor Micropia en € 9,00 voor een combiticket. Volwassenen betalen € 18 voor Artis, € 12,00 voor Micropia en € 24,50 voor een combiticket.

In Artis is er op 15 maart veel te beleven.

Kabinetten der Natuur
Bij de Olifantenstal, Vlinderpaviljoen, Fazanterie en Apenhuis staan de Kabinetten der Natuur open. Elk kabinet bevat bijzondere objecten en foto’s en is een bron van bijzondere verhalen. Bekijk de grootste vlinder ter wereld van heel dichtbij of voel aan de vacht van een witgezichtsaki.

Reis langs sterren en planeten
In het Planetarium word je tijdens een speciale live-voorstelling meegenomen de ruimte in. Langs de planeten van het zonnestelsel. Tussen de sterren, op zoek naar nog meer planeten. We verlaten zelfs de Melkweg. Waar is onze plaats in dat enorme sterrenstelsel? En wat kom je tegen als je nóg verder reist? Reis mee en beleef het zelf.

 Speurtocht overwinteren in Artis
Jas aan, sjaal om, muts op. Het is nog winter. Mensen hebben verschillende manieren om de winterdagen door te komen. We zetten de verwarming aan en drinken warme chocolademelk met slagroom. Veel dieren en planten moeten zich ook aanpassen aan de winter. Elke soort doet dit op zijn eigen manier. Ontdek tijdens deze speurtocht hoe Artis overwintert. Start bij het Kamelenveld.

Kijk op www.artis.nl/agenda voor het actuele programma.

Gratis naar Het Scheepvaartmuseum

Elke begeleider mag, op vertoon van een kind van 4-12 jaar, ook gratis naar binnen! Aan het einde van het bezoek krijgen kinderen een echt ‘schoolrapport’ van de ‘Scheepvaartmuseumschool’ mee naar huis.

Van 10.00 tot 16.00 uur zijn er in Het Scheepvaartmuseum speciale activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar.

Beeld © JoniIsraeli.com

Roeien op de steiger
Bij mooi weer kan er op de steiger geoefend worden om te leren roeien zoals de roeiers van de Koningssloep. Ook is er een gratis Koningssloep-knutselplaat om mee naar huis te nemen.

Vragenvuurtje en ronddwalen op het VOC-schip ‘Amsterdam’
Tijdens het ‘vragenvuurtje’ kun je alles wat je altijd wilden weten over het VOC-schip ‘Amsterdam’ vragen aan museumgids Peter. Uiteraard kun je ook zelf lekker ronddwalen met een kijktocht op het VOC-schip ‘Amsterdam’ of op avontuur gaan in een van de andere tentoonstellingen.

Dare to Discover | A VR Journey
De spectaculaire VR tijdreis getiteld Dare to Discover | a VR Journey voert je terug naar de Gouden Eeuw. Tijdens de reis maak je een vlucht over de historische haven van Amsterdam. De VR (aan boord van het VOC-schip ‘Amsterdam’) is deze dag ook voor iedereen toegankelijk. Aanmelden kan in het museum.

 

Vorig artikelDe populaire 6-daagse evolutiecursus van de Hortus start in april
Volgend artikelPleintheater heeft z’n naam terug