Home Overzicht Kinderen rennen mooi bedrag bij elkaar voor het goede doel

Kinderen rennen mooi bedrag bij elkaar voor het goede doel

1

Twintig kinderen van de Lidwinaschool renden zaterdag onvermoeibaar rondjes bij de tweede sponsorloop voor het Bukra Ahla Centre. Ze werden aangemoedigd door de ouders en de organisatie. De bij elkaar gerende duizend euro gaat rechtstreeks naar het vluchtelingenkamp in Beirut. Het schooltje daar heeft heel hard boeken en meubilair nodig. De jonge sporthelden vertrokken vanuit restaurant Polder en renden langs Universum in het Science Park.

Hester Aalberts

Initiatiefnemers van deze jaarlijkse loop zijn Erika van Hove en Ari van Buuren. Erika is moeder bij de Lidwinaschool. Ari is oud-ziekenhuispastor, nauw betrokken bij het United Religions Initiative en bij de Hofkerk. In 2016 bezocht hij zijn dochter en kleindochter die in Libanon waren voor een studiereis. Tot zijn verbazing kreeg hij het verzoek een naaimachine vanuit Nederland mee te nemen.

Het vluchtelingenkamp Bukra Ahla in Beirut had de naaimachine dringend nodig. Ari van Buren leverde het apparaat persoonlijk af. Met name het schooltje maakte een diepe indruk op hem. Veel van de kinderen waren al jaren verstoken van onderwijs. In de school hing een grote afbeelding van Rupsje Nooitgenoeg met de veelzeggende tekst We are very hungry for learning.

Terug in Nederland sloegen Ari en Erika meteen spijkers met koppen. Door samenwerking tussen de Lidwinaschool en de Hofkerk werd de sponsorloop mogelijk gemaakt. Naast Erika en Ari zijn ook Liesbeth Wijkhuizen, Ronald Suèr, Pater Marianus, Zuster Melina en Elianne Weijens bij de organisatie betrokken.

Ari van Buuren, geflankeerd door onder meer Liesbeth Wijkhuizen, medewerkers van SB Overseas, Erika van Hove, enkele renners en een moeder. De bloemenkransen zijn speciaal voor dit evenement gemaakt door de vluchtelingen uit Bukra Ahla.

Restaurant Polder tekende ook ditmaal voor de locatie, een mooie donatie en onbeperkt limonade en snoep voor de deelnemertjes. Bijzonder was verder dat voor deze editie maar liefst drie medewerkers van SB Overseas waren overgekomen uit Brussel. Deze organisatie zet zich onder meer in voor de scholing van vluchtelingenkinderen, zonder daarbij te kijken naar de politieke, etnische, religieuze en ideologische achtergrond.

Bukra Ahla betekent For a better tomorrow. Van Buuren hoopt dat er volgend jaar nog veel meer kinderen voor dit doel mee gaan rennen. Hij roept dan ook alle basisscholen in Oost op om zich nu alvast aan te melden voor de volgende sponsorloop.

Mail naar [email protected] of bel 06 2310 2012 om een school aan te melden, een kind te sponsoren of te doneren.