Home Overzicht Kinderen zetten zich samen in voor de Transvaalbuurt

Kinderen zetten zich samen in voor de Transvaalbuurt

0

De Transvaalbuurt heeft een kinderwijkraad. Rachelle, Issam, Manal, Hajar, Nehir, Ziad, Yasin, Ziya, Gamze, Meva, Bilal, Soufian en Ihssan zijn op een democratische manier verkozen door hun klasgenoten. Zij vertegenwoordigen de belangrijke mening van kinderen die van invloed is op de buurt. Hoe leef je prettig samen ondanks dat je het niet altijd met elkaar eens bent? Zij zochten het uit.

Op woensdag 4 november is het BuurtDag met als thema ‘De Kracht van Diversiteit’. Gedurende deze dag zal de KinderWijkRaad Transvaal zich presenteren en hun eigen gemaakte wijkmanifest overhandigen aan de volksvertegenwoordiger Nevin Özütok, lid van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost. De dag vindt plaatst in het kader van Vreedzame Wijk en zal compleet in het teken staan van kinderen.

Buurtcarrousel
Het belooft een bijzondere middag te worden! Naast het gesprek dat de kinderen van de KinderWijkRaad zullen aangaan met Nevin Özütok, zal er ook een buurtcarrousel plaatsvinden waarbij scholen en diverse buurtorganisaties zich zullen presenteren. Bezoekers worden op een speelse manier gevraagd mee te denken over de onderwerpen van het manifest: veilig, verbinden, jong & oud en schoon. Elk onderwerp heeft een eigen beeldmerk gekregen dat ontworpen is door niemand minder dan de kinderen zelf.

Theatervoorstelling
Maar er gebeurt meer op 4 november. Zo zullen kinderen de theatervoorstelling TEGENPOLEN van Moving Arts Project spelen: een voorstelling over verschillen en betekenis. Na de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden waarna er aansluitend aangeschoven kan worden bij het gezonde buurtdiner verzorgd door het TopKookTeam samen met jou. Wil je een bijdrage leveren aan de maaltijd, neem dan contact op met [email protected].

Buurtdag op 4 november in de gymzaal van de Nelson Mandelaschool, Laing’s Nekstraat 44. De deur gaat open om 14.00 uur en om 14.30 uur start het programma.