Home Gezin Kindermuseum houdt feestelijk open huis

Kindermuseum houdt feestelijk open huis

0

Op zondag 17 december is Het Kindermuseum van het Joods Cultureel Kwartier is de hele dag gratis toegankelijk voor kinderen en hun families. Het feestelijk open huis is de afsluiting van een jaar lang viering van het 10-jarig bestaan van het Kindermuseum.

Precies op de elfde verjaardag is er een feest met limonade en lekkers. Bovendien is het Chanoeka, het lichtfeest. Het Kindermuseum is ingericht als het huis van de joodse familie Hollander en tijdens het Feestelijk Open Huis is in elke kamer iets leuks te doen. Kinderen kunnen kaarsen, Chanoeka-gerechtjes en een mini-matzetaartje maken. Ook is er een spannende verloting met mooie cadeautjes. En wie het leuk vindt kan om 16.00 uur naar het Museumcafé waar de kaarsjes worden aangestoken vanwege Chanoeka.

Fieptheater wegens succes verlengd
Het Fieptheater is de hele dag te zien. Het werd speciaal voor de tiende verjaardag van het Kindermuseum én de honderdste verjaardag van de beroemde illustrator Fiep Westendorp gemaakt door Steef de Jong van theatergroep Groots en Meeslepend. Het minitheater op de zolder van het Kindermuseum brengt de tekeningen van Westendorp tot leven. Het Fieptheater is zo’n daverend succes dat het met een half jaar is verlengd. Bezoekers van alle leeftijden kunnen nog tot en met eind juni 2018 dagelijks tussen 11.00 en 16.15 uur de Fiepshow bekijken.

Bekijk de trailer voor een indruk van het Fieptheater en check www.jck.nl/10jaar