Home Overzicht Kinderen op de vlucht thema van Kinderrechten Festival

Kinderen op de vlucht thema van Kinderrechten Festival

0

Met een groot feest in Studio/K  viert het Kinderrechten Festival dat kinderen speciale rechten hebben. Hoe maken we de wereld voor alle kinderen beter en veiliger? Op zondag 19 november wordt speciaal gekeken naar kinderen op de vlucht die hier onderdak zoeken.

In Studio/K is er tijdens het festival van alles te doen voor kinderen en hun ouders. Met onder andere films, optredens van kinderen, theater voorstelling over het uitzetbeleid, muziek door jongeren uit de buurt, een toespraak door de Kinderrechten Ombudsvrouw Anne Martien van der Does en door Sharon Gesthuizen, workshops van Defence for Children, UNICEF, Hakim van Sesamstraat en nog veel meer.

Politiek discussieert mee
Afsluitend is er een debat, onder leiding van een Tweede Kamerlid, tussen kinderen en gemeenteraadsleden over de kinderrechten in Amsterdam. De volgende gemeenteraadsleden zullen hun partijen vertegenwoordigen: Ivar Manuel (D66), Mascha ten Bruggenkate (D66), Dehlia Timman (D66), Marianne Poot (VVD), Simion Blom (GL), Jeroen Bronswijk (SP), Caroll Sutton (BIJ1), Sofyan Mbarki (PvdA).

Er is volop ruimte voor uitwisseling tussen de kinderen, samen spelen, voor een gezellig samen zijn en ontmoeting. Met een hapje en een drankje.

De rechten van kinderen
Hebben alle kinderen in Nederland onderdak, onderwijs, gezondheidszorg en familiehereniging? Kunnen ze allemaal een paspoort krijgen? Worden ze beschermd tegen geweld, pesten en discriminatie? Nederland heeft in 1995 het VN-verdrag inzake de Rechten van het Kind geratificeerd. Dit betekent dat Nederland verplicht is ervoor te zorgen dat kinderen in een veilige en beschermde omgeving kunnen opgroeien. Een omgeving waarin  kinderen zich goed kunnen ontwikkelen.

Kinderrechten Festival op zondag 19 november van 12.00 tot 17.30 uur in Studio/K, Timorplein 62. Alles is gratis toegankelijk voor iedereen.

Check www.21maartcomite.nlwww.facebook.com