Home Overzicht Klassieke muziek van jonge musici waaide over het Javaplein

Klassieke muziek van jonge musici waaide over het Javaplein

0

Muziek van Orff en Beethoven, dat hoor je niet iedere dag op het Javaplein. Op het terras voor de Coffee Company gaf een groot orkest en koor bestaande uit enthousiaste en talentvolle kinderen uit de Indische Buurt een groot openluchtconcert. De belangstelling was groot, niet alleen van trotse ouders en andere familieleden, maar ook van veel buurtbewoners.

Beeld Sam Schuman

Na een succesvolle Oba-concertreeks van het afgelopen jaar werd het schooljaar afgesloten met dit eindconcert. Zeventig kinderen uit de Indische buurt lieten onder leiding van dirigent Michael Hesselink horen wat ze kunnen. De kinderen van het koor en het orkest van Klassiek rondom de Klas brachten onder andere klassieke werken van Orff en Beethoven ten gehore. In de Bremer Stadsmuzikanten werd een prachtig verhaal gecombineerd met zang en spel van de strijkers. Klassiek rondom de Klas bestaat immers niet alleen uit een mooi orkest, maar heeft ook een groots kinderkoor onder leiding van dirigenten Eline Welle en Hester Hentzepeter.

Het was droog, maar het waaide hard. Met veel knijpers werd de bladmuziek op z’n plaats gehouden.

Het was droog, maar het waaide hard. Met veel knijpers werd de bladmuziek op z’n plaats gehouden.

Klassiek rondom de Klas is een burgerinitiatief dat gratis klassieke muzieklessen organiseert als naschoolse activiteit voor kinderen uit de Indische buurt. Het doel van Klassiek rondom de Klas is om de kinderen het plezier van samen muziek maken te laten ontdekken. De organisatie, de muzieklessen en de ondersteuning worden uitgevoerd door vijfendertig enthousiaste medewerkers, vrijwel allen vrijwillig. Ook leerkrachten, buurtbewoners en ouders zijn nauw betrokken bij Klassiek rondom de Klas. Daarmee leveren ze een bijdrage aan de sociale cohesie in de buurt en de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van de betrokkenen. Bovendien gaat Klassiek rondom de Klas unieke samenwerkingen aan met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Leerorkest en de Oba.