Home Lezen en schrijven Koffie en cakelezing met Geerteke van Lierop bij Museum Tot Zover

Koffie en cakelezing met Geerteke van Lierop bij Museum Tot Zover

0
Foto Jelle Helwig

Op zondagochtend 10 februari vindt in Museum Tot Zover de derde koffie en cakelezing plaats, ditmaal met actrice en presentatrice Geerteke van Lierop. Ze spreekt over het in het najaar verschenen boek ‘Een zee van glas’. Hierin omschrijft ze op intieme wijze haar rouwproces, na de plotselinge dood van haar grote liefde.

Tijdens een goede kop koffie en een plak cake vertelt Geerteke van Lierop over haar debuut Een Zee van Glas, dat alweer zijn derde druk beleeft. Het is een literaire vertelling over de dood die het leven dichterbij brengt. In de zomer van 2016 kwam de geliefde van Geerteke niet thuis. Hij bleek verdronken. Wat als het lot zo onverhoeds toeslaat?

“Het leest alsof je een film kijkt. Ontroerend, zonder dat het ergens sentimenteel wordt.”  Lammert Kamphuis, auteur en filosoof over het boek

Van Lierop beschrijft in zoekende woorden haar onzegbare verdriet, maar meer nog hoe ze het leven terug verovert op de dood. Een zee van glas opent de blik op een andere schoonheid van het leven met een soms verrassende lichtheid. Met het boek hoopt Van Lierop meer inzicht in het rouwproces te geven en het ongemak rond de dood te doorbreken.

Succesvol debuut
Geerteke van Lierop (1980) is een Nederlandse actrice, presentatrice en voice-over. Ze woont in Oost. Van Lierop groeide op in Den Haag. Ze deed het Gymnasium Haganum en speelde vanaf haar zevende bij Jeugdtheaterschool Rabarber. In 2005 studeerde ze af in Moderne Letterkunde aan de VU te Amsterdam. Daarna studeerde ze aan de Amsterdamse Theaterschool De Trap en aan de London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA).

Ze speelde in Levenslied, Danni Lowinski, Dokter Tinus en Goede tijden, slechte tijden en vier seizoenen als Johanna Spoor in de kinderserie VRijland ([email protected]). Van Lierop was in verschillende (korte) speelfilms te zien en ze presenteerde in 2012 en 2013 het programma Wist je dat? bij RTL 4. Ze is te horen als stemactrice in animaties, tv- en radiocampagnes en bedrijfsfilms.

Haar debuut, Een Zee van Glas (september 2018) is goed ontvangen in de pers en bij het lezerspubliek. De derde druk verscheen in december 2018.

Museum Tot Zover organiseert in samenwerking met de Linnaeus Boekhandel een serie lezingen op de zondagochtend. Het doel is om schrijvers en publiek met elkaar in contact te brengen rond het veelzijdige thema de dood. Daarom noemen we het de ‘koffie en cake’ lezingen. De lezingen vinden gemiddeld ééns per kwartaal plaats.

Aanmelden
De Koffie en cakelezing vindt plaats op zondagochtend 10 februari van 11.00 tot 12.00 uur in Café Roosenburgh bij Museum Tot Zover. Deelname is kosteloos. Aanmelden voor de lezing via [email protected] o.v.v. ‘koffie en cakelezing 10 februari’ of telefonisch 020 694 0482 (tijdens kantoortijden).