Home Overzicht Kruispunt Zuiderzeeweg en Piet Heintunnel tien dagen dicht

Kruispunt Zuiderzeeweg en Piet Heintunnel tien dagen dicht

1

De kruising van de Zuiderzeeweg, IJburglaan en de Piet Heintunnel is tien dagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat gebeurt van maandag 8 april 06.00 uur tot en met donderdag 18 april 2019 06.00 uur. Fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten kunnen langs de werkzaamheden. Bestemmingsverkeer wordt van omgeleid.

Sinds eind januari wordt aan het verbeteren van de kruising gewerkt. Dat is nodig om de doorstroming het verkeer en buslijn 37 te verbeteren. Door de bus- en tramhaltes dichter bij elkaar te brengen zijn busreizigers sneller bij de tram. Ook komt er meer ruimte voor fietsers en er wordt een filevoorkomsysteem geinstalleerd. Om de werkzaamheden veilig en volgens planning klaar te hebben, is het nodig om de kruising afsluiten voor autoverkeer.

Dit zijn de gevolgen voor het verkeer

  • Verkeer wordt met borden omgeleid. Auto’s worden omgeleid via de S112 (Gooiseweg) en de S116 (Nieuwe Leeuwarderweg.
  • Het fiets- en voetpad langs de IJburglaan is afgesloten tussen de Nida Senffstraat en de Zuiderzeeweg, net als de oversteek over de noordkant van de Zuiderzeeweg.
  • Fietsers en voetgangers worden met borden omgeleid via de oostkant van de Zuiderzeeweg tussen de snackbar en de Eef Kamerbeekstraat.
  • Nachtbussen 245 en 289 worden omgeleid.
  • Bus 37 vanaf Amstelstation stopt ter hoogte van de ingang van de P&R en rijdt vervolgens terug.
  • Bus 36 vanaf station Sloterdijk, via station Noord rijdt tot aan de Eef Kamerbeekstraat en terug.
  • Tram 26 rijdt tijdens de werkzaamheden de normale route.

Kijk voor actuele informatie op de website van het gvb.

 

1 REACTIE