Home Kunst Kunst en kamperen komen samen op Urban Campsite in Science Park

Kunst en kamperen komen samen op Urban Campsite in Science Park

0
Stefanie Rittler & Sascha Henken - Waiting for Water. Een humoristische kijk op de klimaatverandering: een woonobject dat met technische snufjes gaat drijven, als de zee op een dag het land overspoelt. Slaapobject voor 2 personen. 85 euro per nacht.

Als je geen student bent of werkt bij de universiteit, kom je niet of zelden op het Science Park. Misschien wel om te sporten in Universum of te eten bij restaurant Polder. Maar kunst beleven of slapen al helemaal niet. Deze zomer kan dat echter wel op de Urban Campsite, een openluchttentoonstelling waar kamperen en kunst samenkomen. Je kunt er ervaren hoe technologie ons leven kan verrijken. De camping annex expositielocatie zit ingeklemd tussen de wetenschap en de poldernatuur van Anna’s Tuin & Ruigte.

Twee keer eerder was het mogelijk kennis te maken met de Urban Campsite. In 2013 in Noord een twee jaar later op IJburg. Daar trok de tentoonstelling dagelijks vele nationale en internationale gasten en de persaandacht was groot. Initiatiefnemers Annette van Driel en Francis Nijenhuis komen dit jaar terug met Urban Campsite. In juni, juli en augustus strijkt de tentoonstelling die tevens camping is wederom neer op een buitengewone locatie in Amsterdam, het Sciencepark.

Rob Sweere – Second Skin (two person monastry). Rustiek verblijf in een fraaie, kloosterkalme, wind- en waterdichte woning, met een jonge eik als medebewoner. Slaapobject voor 2 personen. 85 euro per nacht.

Bijzonder overnachten
Urban Campsite is een reizende camping waar kamperen en kunst tot een samensmelten. Je kunt er overnachten in artistieke, bijzondere, soms (te) gekke kunstwerken. Alle objecten zijn ingericht als hotelkamer. Je vindt er alle voorzieningen van een normale camping en meer. In totaal komen er veertien objecten van veertien kunstenaars, ontwerpers en architecten – waarin je kunt overnachten – en een badhuis van Overtreders W waar het publiek haar ervaring kan intensiveren.

Breed publiek
Annette van Driel en Francis Nijenhuis willen een zo breed mogelijk publiek op een andere manier kennis laten maken met het Sciencepark en de beleving, houding en visie ten opzichte van deze plek veranderen. Dit doet UrbanCampsite met een openluchttentoonstelling  van kunstwerken, bijzondere slaapplaatsen en een thema dat aansluit bij deze locatie. In een high tech omgeving te midden van de studenten en wetenschappers bouwt Urban Campsite een tentoonstelling en tijdelijke mini-samenleving, die draait om het thema ‘The art of tech-living’, waarin kunst, design, architectuur, innovatie en wetenschap bij elkaar wordt gebracht. Een plek waar bezoekers kunnen ervaren hoe technologie ons leven kan verrijken en verduurzamen.

Meer info UrbanCampsite

ck Abelen – Magic Box Woon- en slaapobject in de vorm van een camera obscura, mysterieus en sober in uitvoering. Via een lens in een gaatje in de wand komt de buitenwereld op zijn kop het verblijf binnen. Slaapobject voor 2 personen. 85 euro per nacht.