Home Overzicht Laat de rokjes maar waaien bij de Rokjesdagloop

Laat de rokjes maar waaien bij de Rokjesdagloop

0
Foto Rita de Bruijckere

Op 18 maart is het alweer zo ver. Dan vindt de zevende editie van de Rokjesdagloop plaats. Het is een op en top vrouwen-run waarbij zo’n duizend deelneemsters, zwierend in rokjes, 5 of 10 kilometer afleggen in de mooie omgeving van Amsterdam.

Maar ook voor niet-hardloopsters en -lopers is het mogelijk om mee te doen, namelijk met de Walk4MS. Een wandelparcours die de afstanden 5, 10 en 15 kilometer kent. Voor de rolstoelhouders is er een speciale route van 10 kilometer uitgezet.

De stichting MS Research is dit jaar alweer vijf jaar verbonden aan ons de Rokjesdagloop. Stichting MS Research is de organisatie die wetenschappelijk onderzoek financiert naar multiple sclerose (MS), een zeer vervelende ziekte van het centrale zenuwstelsel. De vorige editie heeft de Walk4MS € 38.455,- ingezameld voor het onderzoek.

Café Restaurant Vrijburcht ligt op de wandelroute van de 10 en 15 kilometer. Dit jaar verzorgt het Vrijburcht een speciale rokjestaart met koffie en thee. Dus las tijdens de wandeling een korte pauze in.

Het is een ode aan de lente. Lekker buiten bewegen – hardlopen of wandelen – samen actie voeren voor de strijd tegen MS en er met elkaar een geweldige dag van maken. Iedereen krijgt bij de finish die meer dan verdiende medaille. Maar daarnaast liggen er ook nog eens twee Vichy producten klaar. De hele dag is er van alles te beleven rondom het start- en finish gebied. Er is muziek, er kan lekker worden gegeten, er zijn masseurs aanwezig, kortom voor ieder wat wils.

De start en finish is bij sportcentrum Universum op het Amsterdam Science Park. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 17 maart 17.00 uur. deelnemen kost 15 euro.

Timetable
11:00 uur – Start Walk4MS wandeltocht 15 km
11:45 uur – Start Walk4MS wandeltocht 10km
12:30 uur – Start Walk4MS wandeltocht 5km
13:30 uur – Warming-up 5 km & 10 km
14:00 uur – Start Rokjesdagloop 5 km
14:05 uur – Start Rokjesdagloop 10 km
15:30 uur – Prijsuitreiking 5 km, 10 km, vriendinnenteams & bedrijventeams
15:45 uur – Bekendmaking opbrengst donaties en acties ten bate van VUmc MS Centrum Amsterdam
16:00 uur – Start afterparty in Eetcafé Oerknal
18:00 uur – Afsluiting

Check www.rokjesdagloop.nl