Home Overzicht Lampenkappen kondigen Bredewegfestival aan

Lampenkappen kondigen Bredewegfestival aan

0

Ze staan er weer. Lantaarnpalen die omgetoverd zijn in grote, sfeervolle schemerlampen. De Bredeweg en omgeving is daarmee klaar voor het ongetwijfeld weer grandioze Bredewegfestival. Het begint al op zondag 22 april met ‘Poëzie onder de lampenkap’. vervolgens op Koningsavond het Koningsmaal op het Hogewegplein. Op de Bredeweg is er een bijzondere live uitvoering van de opera Carmen. En als hoogtepunt op Koningsdag weer een verrassende editie van het Bredewegfestival.

Het zijn allemaal bijzondere activiteiten waar je gewoon bij wilt zijn. 1.100 buurtbewoners hebben een plaatsje weten te bemachtigen voor het Koningsmaal op het Hogewegplein. Als je geen kaartje hebt weten te bemachtigen dan kun je helaas niet meer aanschuiven bij het Koningsmaal. Maar geen nood, aan alle andere activiteiten kun je gewoon deelnemen. Een overzicht.

Poëzie onder sfeervolle licht van de lampenkap
Als het op zondag 22 april donker is, lezen dichters uit Oost gezeten in een enorme fauteuil onder de beroemde lampenkap, voor uit eigen werk. Vier schrijvers zullen plaatsnemen onder de lampenkap. Dat zijn Anneke Brassinga, Gerda Blees, Radna Fabias en Maartje Smits. De organisatoren van het festival en de Linnaeus Boekhandel adviseren je het jezelf comfortabel te maken: neem een stoel mee en een deken als het wat frisser is. Bij slecht weer wordt de lampenkap verplaatst naar de Linnaeus Boekhandel op de Middenweg.

Opera op Straat: Carmen
Een jubileum: de Opera op Straat is voor de 25ste keer onderdeel van het Bredewegfestival. Daarom staat op het programma een van de meest populaire opera’s aller tijden: Carmen. Laat je meesleuren met het  dramatische liefdesverhaal, de groots opgezette koorscenes vol zigeuners, soldaten, smokkelaars, waarzeggers, en stierenvechters, de spectaculaire muziek. Het gebeurt onder je ogen, je bent live getuige van het drama, de straat is het decor. Beleef het op donderdag 26 april om 21.30 uur rond een bijzonder podium dat staat op de Bredeweg.

Boordevol feestelijk programma op Koningsdag
Het Bredewegfestival is een feest voor iedereen. Voor jong en oud is er veel verrassends te beleven. Op het podium op de Linnaeuskade staan orkesten met jazz, tango, filmmuziek, polka punk en zo meer. Maar bovendien een spetterend optreden van de kinderen van de Linnaeusschool met Braziliaanse percussie en dans. Ook op het podium bij café 1900 is het feest met prachtige bands en orkesten. In het Boomtheater op de Bredeweg kun je volop genieten van een programma met weer andere musici. Denk aan de legendarisch jazzmuzikant John Engels.

.

Theaterkade en theaterstraat
De Linnaeuskade is voor een dag theaterkade met onder veel meer het hele kleine Circus Zanzara piccolo en Theater Tique, winnaar van het tv-programma Popstar 2015. Maar ook met Bakkie Bike Cinema met Plastorama voor een unieke 5d ervaring en een 4 meter hoge kunstzinnige theatrale straattheateract, geïnspireerd op het werk van Salvador Dali. En natuurlijk het inmiddels beroemde stoomtreintje. De Bredeweg is tijdens het Bredewegfestival de theaterstraat voor kinderen. Ontdek ook de activiteiten op de Linnaeusparkweg en het Fonteinplein! Check hier het hele programma.

Als je € 50,- of meer doneert, word je daarmee automatisch Festivalvriend voor 2018. Als dank ontvang je dan exclusief Breedbier of Vin du Festival Bredeweg cadeau! De schenking is fiscaal aftrekbaar.

Doneer nu

Het Bredewegfestival heeft steeds meer vrienden
Het Bredewegfestival wordt georganiseerd door 12 super-enthousiaste buurtbewoners die hier het hele jaar als vrijwilliger aan werken. Zij zoeken Festivalvrienden die een financiële bijdrage willen leveren om het festival te kunnen blijven organiseren. Zij zoeken daarom zo veel mogelijk mensen die € 50 of meer willen schenken als Festivalvriend. Daarmee help je om het Bredewegfestival in stand te houden. Bovendien ben je dan van harte welkom bij de Vriendenborrels en andere speciale activiteiten van het Bredewegfestival.

Check voor alle informatie Bredewegfestival