Home Gezin Leerlingen Metis schoppen het wel héél ver

Leerlingen Metis schoppen het wel héél ver

0

Tien leerlingen van het Metis Montessori College gaan in oktober naar de wereldtop over robotica in Japan. Daar wordt de ‘World Robot Summit’ georganiseerd, een expositie gecombineerd met wedstrijden tussen teams uit de hele wereld. Tijdens de Robot Summit gaat een team van het Metis aan de Takagawa Universiteit een menselijke robot programmeren. De robot heet Pepper.

In Nederland zijn ook twee van deze robots. De TU Eindhoven heeft een Pepper en daar mogen de leerlingen op trainen. Leerling ‘We doen mee aan de juniorcategorie waarin we Pepper zo moeten programmeren dat de robot ons met school kan helpen’, vertelt Sam, één van de leerlingen die naar Japan gaat. ‘Daarnaast moeten wij ook bepaalde skill challenges doen om aan de jury van de wedstrijd te laten zien hoe goed wij kunnen programmeren. Op het laatst moeten wij aan de jury presenteren wat wij allemaal gedaan hebben en hoe we dat gedaan hebben.’

Eerder dit jaar is het Metis eerste geworden in de leeftijdsgroep Junior van de World Robot Olympiad (WRO) in Rotterdam. De leerlingen kregen een mooie beker mee naar huis, maar ook een kwalificatie voor het wereldtoernooi in Thailand. Met hulp van ouders is het gelukt om de reis naar Thailand mogelijk te maken en om daadwerkelijk deel te nemen aan deze internationale olympiade.

De concurrentie in Japan en Thailand is groot, maar dat is de drive van de scholieren ook. Dus wie weet staat het Amsterdamse Metis straks op de kaart in deze landen en kan heel Nederland trots op de school zijn.