Home Wonen Lekker bezig?

Lekker bezig?

0

Er stond afgelopen maand weer een bizar stukje op Teletekst. Een Australische vrouw die haar bank had afgeleverd bij het Leger des Heils, bedacht zich pas weken later dat ze geen geld meer op de bank had staan, maar dat ze dit in haar bank had gestopt! Vanwege de kredietcrisis had ze besloten 25.000 dollar (zo’n € 17.000) van haar bankrekening op te nemen en dit spaargeld te verbergen in de kussens van haar bank. Natuurlijk was de bank al verkocht. Nu heeft de 76-jarige vrouw geen bank meer en geen appeltje voor de dorst. Het Leger des Heils heeft de klanten gevraagd hun kussens te controleren, maar ik betwijfel of de Australische vrouw haar geld zal terugzien.

Opruimspecialist Linda Groen is professional organizer en auteur van de boeken Wat een bende! | Professional organizing, je leven op orde | Opgebrand en uitgeblust

Zo zie je maar weer dat je altijd de zakken na moet kijken als je kleding weg doet en tussen alle oude kranten moet kijken of er geen waardevolle of belangrijke papieren tussen liggen. Ook als je oude sok een hele zitbank blijkt te zijn, moet je in ieder geval even tussen de naden voelen of er nog bezittingen tussen verborgen liggen die je niet naar de kringloopwinkel wilt brengen.

Mijn oma had een bankstel waar we op een dag op haar verzoek hebben gevist naar geld. Ze wist dat er regelmatig iets tussen viel en ze kon er met haar hand niet tussen komen. Er kwamen pillen en kleingeld tussen vandaan. En met munten van €1 en €2 tikte dat toch nog aan tot een leuk bedragje.

Een oud-oom van mij moest ooit een zolder opruimen van een overleden kluizenaar. De ruimte lag vol met stapels oude kranten. Stuk voor stuk heeft mijn oud-oom die kranten doorgenomen en daar bleek op verschillende plekken papiergeld tussen gestopt te zijn. Ik weet niet meer of het briefjes van honderd of duizend gulden waren, maar ook dat leverde een erg mooi kapitaaltje op.

Zoals jullie weten ben ik helemaal voor opruimen en spullen naar de kringloopwinkel brengen. Uit het bovenstaande verhaal blijkt dat je niet te rigoureus te werk moet gaan. Mijn advies zou wel zijn om je geld gewoon op de bank te laten staan, want denken slim te zijn en je spaargeld zelf ter hand te nemen kan je duur komen te staan.

Tip

Controleer de spullen die je weggeeft of weggooit: zakken, laden en andere verborgen opbergplekken.