Home Groen Lentelezingen leren je over planten en gezondheid

Lentelezingen leren je over planten en gezondheid

0

Planten zijn onmisbaar voor het leven op aarde, planten zijn onmisbaar voor onze gezondheid. Niet alleen als voedsel, maar ook als medicijn biedt de plantenwereld ons waardevolle stoffen.

De lentelezingen in de Hortus gaan dit keer over planten en gezondheid. Welke effecten hebben planten op ons? Van hallucinerend tot helend. De lentelezingen zijn avonden met korte colleges en een wandeling door de tuin. En alles gaat over planten.

De waardevolle stoffen van planten zijn eigenlijk gif. Maar in de juiste dosering kunnen ze in ons voordeel werken. Ze genezen ons of bieden de juiste verlichting. En anders kunnen we van planten leren. Ook planten hebben stress, en gaan daar op hun heel eigen manier mee om. Planten kunnen ons zelfs een handje helpen met de liefde..

Tijdens de lentelezingen komen apothekers, docenten en onderzoekers aan het woord. Daarnaast nemen Hortusgidsen bezoekers mee op een wandeling door de tuin langs spraakmakende planten uit de collectie.

11 april  Planten en gif, (on) zichtbaar gevaar. Door apothekers Hanneke Luttikhuis en Marloes Dankers.

18 april  Een groene burn-out: Kunnen we leren van hoe planten met stress omgaan? Door Dr. Charlotte Gommers (WUR).

16 mei  De sociale media van planten. Door Dr. Rob Schuurink (UvA).

23 mei Plant effects, van hallucinerend tot helend. Door Etnobotanica Nele Odeur.

De lentelezingen bestaan uit een kort college en een wandeling door de Hortus. De lentelezing duurt van 20:15 tot 22:00 uur. Inloop vanaf 19:45, start programma 20:15 uur. Deelname bedraagt € 20,- inclusief een drankje. Op vertoon van een studentenkaart of vriendenkaart van de Hortus kost de lentelezing € 17,50. Meer informatie op dehortus.nl.