Home Kunst Leren improviseren en toneelspelen bij workshop Jungle Cabaret

Leren improviseren en toneelspelen bij workshop Jungle Cabaret

0

Heb je al vaker op het toneel gestaan, of vindt je het leuk om dit eens te proberen? Jungle Amsterdam start vanaf januari een workshop cabaret voor bewoners van Oost. Mariska Stevens (Crossroad Culture) geeft de workshop. Op 16 december is er een introductiebijeenkomst.

Tijdens de workshop leer je te improviseren en toneel te spelen met satirische korte sketches, hoorspelen en experimentele presentaties. De onderwerpen gaan over maatschappelijke ongelijkheid en onrechtvaardigheid, de vorm is vaak gericht op juist humoristische oplossingen. Daarnaast zullen bij sommige onderwerpen tragiek en dramatiek dicht naast elkaar liggen.

In de cursus komt een heel spectrum van benaderingen aan bod. Als basis voor de sketches wordt uitgegaan van bestaande gebeurtenissen die door buurtbewoners worden aangedragen. Bij een aantal maatschappelijke onderwerpen streven we naar opvoering van de gerepeteerde en geleerde sketches.

Op 16 december is er van 12.00 tot 14.00 uur een introductie-bijeenkomst. De entree is € 2,50. Als je belangstelling hebt kun je je opgeven door een mailtje te sturen naar [email protected], of door even te bellen met  telefoon 020 737 3326. Het adres is Tweede van Swindenstraat 26,