Home Gezin Leuke plekken om lekker te zwemmen en af te koelen

Leuke plekken om lekker te zwemmen en af te koelen

0

Het is al weken lang warm en het wordt nog warmer. Dan wil je zwemmen en zoek je verkoeling op. Mogelijkheden volop met prima zwemplekken in de buurt. We zetten ze voor je op een rijtje.

Flevoparkbad

Nummer één zwemplek in Oost is het Flevoparkbad met  prachtige, grote  zonneweiden. Naast het 50 meter bad is er een ondiep bad voor kinderen – met glijbaan  en speeleiland – en ook nog eens een apart enkeldiep peuterbad. En heb je even geen zin om te zwemmen? Dan kun je er altijd nog tafeltennissen of tafelvoetballen. Of ga je met de kinderen spelen in de zandbak of laat ze springen op de luchttrampoline.

Het zwempareltje van Oost is niet alleen het beste buitenbad van de stad, maar het Franse dagblad Le Monde bekroonde het tot het allerbeste buitenbad van de wereld. Je kunt er zwemmen vanaf 10.00 uur en het bad blijft open tot 19.00 uur bij hoge temperaturen zoals nu.

Oosterpark

In het Oosterpark vind je het drukbezochte pierenbadje van Aldo van Eyk. Kortgeleden is dat pierenbadje – net als het park – vernieuwd. Het speeltoestel heeft een antisliplaag en klimgrepen gekregen. Rond het badje is een grote grasweide waar je lekker kunt zonnen en picknicken. Even verderop voor het terras van Hotel Arena is een rotspartij met fontein, ook daar kunnen kinderen verkoeling zoeken.

Stadsstrand Diemerpark

Het Diemerpark is een mooi, rustig natuurgebied. Het park op IJburg is twee keer zo groot als het Vondelpark en heeft een stadsstrandje. Dat kun je vinden tegenover het Grote Rieteiland. Het is een klein en overzichtelijk strandje. Ideaal voor ouders met kleine kinderen. Op een warme zomerdag komen er zo’n 500 bezoekers. Het stadsdeel heeft aanpassingen gedaan om de zwemlocatie aan de veiligheidseisen voor officieel zwemwater te laten voldoen. Zo is er een ballenlijn geplaatst, is de bodem gecontroleerd op scherpe en gevaarlijke voorwerpen en is het strand opgehoogd met schoon zand.

Marineterrein

De binnenhaven van het Marineterrein is een mooie plek om te zwemmen. Door een boardwalk is deze zwemplek afgeschermd.

Blijburg

Deze zomer kun je nog genieten van het leukste en bekendste stadsstrand van Amsterdam: Blijburg. Op dit strand van IJburg waan je je even in tropische sferen en dat is zeker bij hoge temperaturen zoals nu helemaal mooi. Het handige van deze spot is dat je er gewoon met tram 26 kunt komen. Ook kun je hier wat eten en drinken kopen. Voor een echt stranddagje hoef je dus helemaal niet naar de kust. Helaas verdwijnt Blijburg na de zomer. Over een paar jaar komt er een nieuw eiland van IJburg: het Strandeiland met een nog mooier strand, is beloofd.

Sportfondsenbad Oost

Heb je even genoeg van de zon en verlang je naar een frisse duik, dan is er altijd nog het Sportfondsenbad in Oostpoort. Het heeft op de begane grond een groot instructiebad. Op de eerste verdieping waar je binnenkomt is er het mooie gerenoveerde wedstrijdbad. Hier kun je heerlijk je baantjes trekken of lekker recreatief genieten met de kinderen in het naastgelegen ‘doelgroepenbad’.

De Amstel

Op verschillende plekken kun je in de Amstel heerlijk zwemmen. In de bocht van de Amstel, vlakbij tHUIS aan de Amstel, kun je zo via een trap het water in. En daarna is het op het naastgelegen grasveld goed toeven. Deze plek is uitstekend te bereiken met fiets en openbaar vervoer.

Waarschuwing In het water bij Park Somerlust is blauwalg geconstateerd. We raden je aan om daar niet het water in te gaan. Als je met blauwalg in aanraking komt, kun je namelijk behoorlijk ziek worden. Kijk voor de waterkwaliteit op officiële zwemplekken en meer info over blauwalg op www.zwemwater.nl

Park in wording Somerlust in het nieuwe Amstelkwartier langs de Amstel is nog niet klaar maar het wordt al intensief gebruikt. Je kunt er genieten van het prachtige uitzicht op de Amstel en heerlijk zwemmen.

Kom je met een boot, dan kun je hem ter hoogte van Spaklerweg bij de Omval in het midden van het water aanleggen en een duik nemen. Ben je niet met de boot? Ga dan naar de Weesperzijde bij de Berlagebrug, daar kun je bij het roeicentrum zo het water inlopen. En verderop bij Hesp is het ook plezierig van de zon genieten.

Jeugdland

Jeugdland is een groot, avontuurlijk natuurspeelpark aan de rand van het Flevopark. Er is van alles te doen! Ook daar kun je spelen met water, maar ook kanoën en zeilen. Wel wordt afgeraden kinderen onder 6 jaar niet in het water te laten spelen.

Elke dinsdagmiddag is er in Jeugdland een outdoor en watersport instuif, waarbij je gaat kajakken, vlotten bouwen, waterspelletjes doen of bij voldoende wind gaan zeilen of windsurfen. Op vrijdagmiddag is er een zeilinstuif waarbij je de beginselen van het zeilen leert. Beide instuifprogramma’s kosten € 5,- per keer. Opgeven kan via [email protected]