Home Overzicht Leukste winkelstraat van 2015: Czaar Peterstraat

Leukste winkelstraat van 2015: Czaar Peterstraat

0

Na een nek-aan-nek-race met de Spiegelstraat in Bussum mag de Czaar Peterstraat zich nu een jaar lang officieel de leukste winkelstraat van Nederland 2015 noemen. In deze door steeds meer mensen ontdekte winkelstraat met een lokaal karakter vind je een veelheid aan gespecialiseerde winkels en horecagelegenheden. Allemaal zelfstandige ondernemers en geen ketens.

In de Czaar Peterstraat vind je geen H&M of Zara maar zelfstandige ondernemers die een andere boodschap uitdragen. Maar winkels als Fromagerie Abraham Kef, Worscht, Instock Café Restaurant waar voedselverspilling tegengaan, Dubbel Groen de specialist in Amsterdamse tuintjes, wijnwinkel Enoteca Sprezzaltur en Worscht waar ze vele soorten worst verkopen. En binnenkort de Pindakaaswinkel! Zo’n leuke straat in combinatie met het nabijgelegen nieuwe Marineterrein en het Scheepvaartmuseum, maakt het tot een nieuw ontdekte leuke winkelstraat, ‘the new place to be’!

Elk jaar organiseert NLstreets de verkiezing om aandacht te vragen voor de positie van zelfstandige winkeliers en hun fysieke winkels. Ruim 3.500 mensen hebben de afgelopen weken op hun favoriete winkel en winkelstraat gestemd.

De winkels in de Czaar Peterstraat