Home Eten&Drinken Liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het ‘Origin Chocolate Event’

Liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het ‘Origin Chocolate Event’

0

Het proeven van ‘Origine chocolade’ kun je vergelijken met het proeven van de beste soorten koffie en wijn. In het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) op de Mauritskade kun je dat ervaren tijdens het vijfde Origin Chocolate Event op zaterdag 21 oktober. Het is hét chocoladefestijn voor liefhebbers en fijnproevers met presentaties, proeverijen en stands met exclusieve chocolades. Voorafgaand aan het evenement vindt op vrijdagavond een speciaal chocolade diner plaats in het nieuwe restaurant van het Tropenhotel, het Grand Café de Tropen.

‘Het chocolade evenement organiseren we voor iedereen die van echte kwaliteit chocolade houdt’, legt woordvoerder Marika van Santvoort uit. ‘Er komt een aantal top chocolademakers naar toe uit de hele wereld die tijden proeverijen en presentaties de bezoekers vertellen over de bijzondere verhalen achter de chocolade. Hoe moet je proeven? Waar moet je op letten? Hoe kun je chocolade combineren met bijvoorbeeld kaas of whiskey of gin? Cacao is een terroir product, dat de smaken uit de omgeving opneemt. Iedere cacao soort heeft dus weer een andere smaak. Net als bij wijnsoorten kun je honderden aroma’s differentiëren.’

Crème de la crème
De chocoladedag in het KIT is een unieke gelegenheid om de crème de la crème van de internationale chocoladewereld te ontmoeten en de boeiende verhalen achter de chocolade van de chocolademeesters zelf te horen. Het zijn de prijswinnaars van de gerenommeerde ‘Academy of Chocolate’ en de ‘International Chocolate Awards’. Ze komen onder andere uit Ecuador, Brazilië, Peru en Madagaskar. En uit eigen land bean-to-bonbonmaker Alexandre Bellion van Chocolaterie Atelier Alexandre uit Leiden, die volgens Bernardini tot de top 25 van de wereld behoort. De Duitse chocolade-expert en auteur Georg Bernardini is speciale gast op het evnet. Hij komt nu naar Nederland om zijn nieuwe boek Chocolate – The Reference Standard te presenteren, met daarin 4.000 chocoladereviews van 550 chocoladeproducenten uit 70 landen. Hij vertelt waar hij tijdens het proeven op let.

Vooral ook proeven!
Tijdens het Origin Chocolate Event  kun je deelnemen aan proeverijen en masterclasses van internationaal befaamde chocolademakers en experts zoals Diego Badaró (AMMA), Bertil Akesson (Akesson’s), Martin Christy (Seventy%) en Clay Gordon (Thechocolatelife.com). Het is mogelijk om bijzondere smaakcombinaties te proeven van origine chocolades met gin, rum, kaas, honing, Madeira, speciaal bieren en koffie. Het is een dag om veel te leren, je te laten inspireren en vooral om te proeven.

chocolate.eu/nl/