Home Overzicht Liefhebbers van blues en roots kunnen hun hart ophalen in Q-Factory

Liefhebbers van blues en roots kunnen hun hart ophalen in Q-Factory

1
Ted Horowitz, beter bekend als Popa Chubby, al meer dan 25 jaar podia over de hele wereld.

Binnenkort kan de blues- en roots liefhebber zijn hart ophalen in Q-Factory. Nationale en internationale artiesten strijken neer in Amsterdam; waaronder DVL, Everlast, David Luning, The Bones of J.R. Jones, Garrett T. Capps en Popa Chubby.

Blues supergroep DVL, met in de gelederen leden van de meest invloedrijke Britse bluesband van de afgelopen twee decennia ‘The Hoax’ en niemand minder dan Guy Forsyth, is begonnen als een all-star eerbetoon aan cult Blues-band The Red Devils. Vandaag de dag spelen ze een veelzijdig repertoire waarbij de grootste hits van The Red Devils uiteraard niet ontbreken. Op 23 september hoor je het in Q.

Na de succesvolle show van House of Pain vorig jaar komt frontman Everlast ter ere van zijn nieuwste album op donderdag 27 september met een show naar Q-Factory. Nadat Everlast met House of Pain met ‘Jump Around’ een kneiter van een wereldhit had gescoord, deed hij dat in 1998 solo met ‘What It’s Like’ net zo makkelijk over. Met als duidelijk verschil de muziekformule. Dat hij zich op zijn tweede studioalbum ‘Whitey Ford Sings the Blues’ laat inspireren door zowel blues en rock als rap en hiphop laat maar al te goed zien dat hij een veelzijdige muzikant is.

David Luning is in de VS een echte rising star. Niet alleen is de jonge singer-songwriter gezegend met een heerlijke volwassen stem met een rauw randje, hij maakt ook nog eens catchy songs met een aanstekelijke, pakkende melodie en met een hoge meezing factor. Van ingetogen tot rockend. Naar eigen zeggen is hij sterk beïnvloed door de muziek van folk zanger John Prine. En dat is terug te horen. Muzikaal kan je de uit California afkomstige Luning prima plaatsen tussen Ryan Adams en Ray Lamontagne. 24 oktober staat hij op de planken van Q.

Multi-instrumentalist Jonathon Linaberry, beter bekend als The Bones Of J.R. Jones, maakt al enige jaren furore met zijn folky blues die hij als eenmansband live ten gehore brengt. Zijn nieuwste plaat ‘Ones To Keep Close’ is een waar pareltje met soul, folk en gospelinvloeden en staat vol met aanstekelijke nummers zoals de onlangs verschenen single ‘Burden’ die hij samen opnam met americana-ster Nicole Atkins. 26 oktober zie je deze eenmansband in Amsterdam.

Op 26 oktober nog een artiest van formaat in Q: Garrett T. Capps is niet bang om andere invloeden in zijn muziek toe te laten, van groovende country en roots tot rock ‘n’ roll, en van honky tonk tot hillbilly en country punk. De muzikant uit San Antonio, Texas verbaasde muziekliefhebbers de afgelopen paar jaar met zijn debuutalbum ‘Y Los Lonely Hipsters’ en opvolger ‘In the Shadows (Again)’. Een aanrader voor liefhebbers van Daniel Romano, Sam Outlaw en Dale Watson.

Met zijn imposante verschijning bestormt de uit New York afkomstige Ted Horowitz, beter bekend als Popa Chubby, al meer dan 25 jaar podia over de hele wereld. Zijn legendarische album ‘Booty And The Beast’, was één van de bestverkopende blues albums uit de jaren negentig. 9 november staat het ‘beast from the east’ in Q.