Home Lezen en schrijven Linnaeus Live met de schrijfsters Laura Broekhuysen en Pauline Slot

Linnaeus Live met de schrijfsters Laura Broekhuysen en Pauline Slot

0

Op de laatste donderdag van september komen twee schrijfsters naar de Oba in de Linnaeusstraat voor een nieuwe aflevering van de maandelijkse talkshow Linnaeus Live. Maaike Bergsma ontvangt dan de schrijfsters Laura Broekhuysen (foto) en Pauline Slot. Maaike Bergsma en Teuntje Klinkenberg zijn de drijvende krachten achter Schrijvers uit Oost.

Pauline Slot (1960) komt deze avond vertellen over haar laatste boek: De dood van een thrillerschrijfster. Ze studeerde Nederlands in Leiden en ging in 1988 werken aan de UvA. Een wereldreis inspireerde haar tot haar debuutroman Zuiderkruis, die in 1999 verscheen. Ze heeft een eigen bedrijf voor freelance redactie en schrijftraining. In De dood van een thrillerschrijfster ontvangt Selma Hoogstins, auteur en schrijfcoach gasten, die ongestoord aan een boek willen werken, op haar idyllische landgoed in Griekenland. Een van haar gasten is Esther Noordvlucht, een bekend thrillerschrijfster. Selma doet er alles aan haar gasten te behoeden van kleine en grote crisissen, maar Esther werkt aan het vervolg op haar bestseller De Vinex-club. Maar dan wordt het lichaam van Esther gevonden op het strand, en niets blijkt wat het leek.

Laura Broekhuysen (1983) schreef in het laatste jaar van het vwo het jeugdboek Zand erover, dat in 2002 bij Lenmiscaat verscheen. Ze studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam en parallel hieraan volgde ze de opleiding Writing for performance aan de theaterfaculteit in Utrecht. Haar debuutroman Twee linkerlaarzen verscheen bij Querido. Ze voelt zich verwanter aan componisten dan aan schrijvers, omdat klank voor haar doorslaggevend is. Ze publiceerde recentelijk Winter-IJsland, mijn eerste jaar in een verlaten fjord. Zij emigreerde met haar IJslandse man naar zijn geboorteland. Ze kochten er een huis aan een eenzame baai, met vier hectaren onontgonnen grond. In Winter-IJsland, een literair verslag van het eerste jaar, neemt Laura haar nieuwe leven onder de loep. Een unieke ervaring in een fjord, waar mensen een stijlbreuk zijn tussen bergrug, water en lucht.

Linnaeus Live op donderdag 29 september van 18.00 tot 19.00 uur in de Oba in de Linnaeusstraat 44.
Deelname € 5,00 met Oba-pas, normaal € 10,00. Reserveren wordt op prijs gesteld.  Dat kan aan de balie |020 694 0773 | [email protected]