Home Gezin Linnaeusschool helpt Kika met doppen en haren

Linnaeusschool helpt Kika met doppen en haren

0

Kinderen van de Linnaeusschool hebben een jaar lang doppen ingezameld voor de stichting Kinderen kankervrij. Deze week komt de actie tot een hoogtepunt tijdens het zomerfeest van de school op het Kastanjeplein. Kinderen met lange haren kunnen ze af laten knippen voor pruiken voor kinderen.

De actie van de school aan de 3e Oosterparkstraat is aan het begin van het schooljaar al ingezet en komt vrijdag 30 juni  tot een climax tijdens het zomerfeest van de school op het Kastanjeplein. Op vrijdagochtend is er op het plein een sponsorloop voor de groepen 1 tot en met 6. De kinderen proberen dan natuurlijk zoveel mogelijk geld in te zamelen voor zieke leeftijdsgenootjes. Vorige week hebben de groepen 7 en 8 zich al helemaal in het zweet gelopen voor Kika in de tropische hitte.

Haren afknippen
De sponsorloop staat niet op zichzelf. De kinderen van de Linnaeusschool hebben ook al het hele jaar doppen ingezameld. Het geld dat een kunststof recyclebedrijf hiervoor geeft, gaat rechtstreeks naar Kika. Ook kunnen kinderen met lange haren deze laten afknippen. Kika maakt hier pruiken van voor kinderen zonder haar. Het afknippen gebeurt door een professionele kapper. Hiervoor is uiteraard wel toestemming nodig van ouders. Daarnaast verkopen de kinderen cupcakes voor het goede doel.

Initiatief van kinderraad
De actie voor Kika is een initiatief van de kinderraad van de Linnaeusschool. Het idee is eind vorig schooljaar al geboren tijdens een thema over kunst. ‘De kinderen leerden dat je via kunst een boodschap kunt doorgeven’, vertelt juf Marjon Weidema van groep 7. ‘Ze besloten een kunstwerk voor Kika te maken. Ze waren zo enthousiast dat er andere acties uit zijn voortgekomen.’

Zomerfeest
De actie voor Kika valt samen met het zomerfeest dat de Linnaeusschool vrijdagmiddag 30 juni viert op het Kastanjeplein. Het feest begint om 14.00 uur. De middag staat in het teken van oud-Hollandse spelletjes die ouders en kinderen in gemengde teams zullen spelen. Aansluitend kunnen kinderen nog andere bordspelletjes spelen. De Benonies, de band van meester Titus, zorgt voor de muzikale omlijsting.