Home Overzicht Lokale websites besteden wél aandacht aan stadsdeelpolitiek

Lokale websites besteden wél aandacht aan stadsdeelpolitiek

0

Reguliere media besteden weinig aandacht aan de stadsdeelpolitiek. Voor een deel vullen lokale websites en organisaties dat gat op, zo blijkt uit een peiling onder stadsdeelpolitici van de website Nieuws uit Amsterdam. De websites die zij het vaakst noemen zijn de Westkrant, de Westerpost en oost-online.

Van de 29 stadsdeelpolitici die meededen aan de peiling zeggen er 22 dat reguliere media (veel) te weinig aandacht besteden aan de stadsdeelpolitiek. Ruim twee jaar geleden bleek al dat AT5 en het Parool steeds minder aandacht besteden aan stadsdeelpolitici, mogelijk als gevolg van het feit dat de macht van de stadsdelen in 2014 flink is ingeperkt.

Nieuws uit Amsterdam heeft aan 29 stadsdeelpolitici de vraag voorgelegd of er in hun stadsdeel lokale websites zijn die aandacht besteden aan de stadsdeelpolitiek. De Westerpost, de Westkrant en oost-online werden het vaakst genoemd. Andere websites die meerdere malen werden genoemd zijn I Love Noord en De Brug.

Elf jaar geleden vroeg Nieuws uit Amsterdam al eens aan stadsdeelpolitici naar de buurtwebsites in hun stadsdeel. De websites die destijds het vaakst werden genoemd – Rivierenbuurt – Wat is daar aan de hand en Zeeburg.nu zijn inmiddels niet meer actief.

De website Nieuws uit Amsterdam ging van start in 2005. In 2012 ging de site op non-actief. Sinds herfst 2017 is de site tijdelijk weer actief met het oog op de verkiezingen in maart 2018.