Home Overzicht Lola Lik, broedplaats voor asielzoekers en Amsterdammers open

Lola Lik, broedplaats voor asielzoekers en Amsterdammers open

0

In het voormalige hoofdgebouw van de Bijlmerbajes is een bijzondere creatieve broedplaats feestelijk geopend: Lola Lik. Het restaurant op een publiek binnenplein, een pop-up bioscoop, muziekstudio’s, ateliers, werkplekken en nog veel meer moois gaat door asielzoekers van de naastgelegen AZC, statushouders en enthousiaste Amsterdammers samen ontwikkeld worden.

Door Arie van Tol

Lola staat voor Leegstand Oplossers Amsterdam. Stichting LOLA gaat verbinden, een plek creëren waar mensen samen werken aan mooie plannen, een plek waar asielzoekers en statushouders geholpen worden bij het vinden van werk en bij het participeren in de Amsterdamse samenleving.

Lik is Amsterdams voor gevangenis, en kan verder geassocieerd worden met bijvoorbeeld een lik verf. Lola Lik gaat plaats bieden aan veertig bedrijven, zzp’ers, organisaties en instellingen die met hun expertise gaan bijdragen aan de toekomst van asielzoekers en statushouders in Amsterdam.

De officiële opening werd verricht door wethouder Kajsa Ollongren, voorafgegaan door een preview van de ateliers, kantoren, Buren Boulevard en Refugee Company. Vervolgens was er  een programma met muziek, performances, tours door het gebouw en feestelijke hapjes.

De belangstelling bij de opening was groot. En ongetwijfeld gaat een groot deel van dat ruim aanwezige publiek de komende tijd voor een levendig, actief hergebruik van deze bijzondere plek zorgen.

De officiële opening werd verricht door wethouder Kajsa Ollongren.