Lolaland komende 21 maanden ontmoetingsplaats voor IJburg

0

Met drank en hapjes, de ACCU-fanfareband en DJ’s opende wethouder Touria Meliani het nieuwe Lolaland in het voormalige Blijburg. Meer dan voorheen richt deze broed- en ontmoetingsplaats zich op IJburgers.

Tekst, camera en montage Liesbet Zikkenheimer oo-tv

Tientallen maatschappelijk en creatieve ondernemers en bewoners van IJburg zijn inmiddels aangehaakt om samen met LOLA, de stichting Leegstand Oplossers Amsterdam, invulling te geven aan de bijzondere plek in Oost. Het is een tijdelijke broedplaats waar IJburgers van alle leeftijden hun buren ontmoeten.

Mogelijkheden te over in Lolaland. Het gaat een ontwikkel en podiumplek worden voor jongeren en culturele makers. Je kunt er lunchen met de hele familie in het eetcafé. Oude en nieuwe IJburgers inspireren elkaar in duurzaam en circulair wonen. De brassband gaat er repeteren. In de textieldrukkerij leer je je eigen t-shirt bedrukken. Talentvolle jonge dj’s en muzikanten organiseren een eigen clubavond. Je kunt er heerlijk vertoeven, verleid worden om zelf programma te maken en als maker met andere makers verbonden worden. Wat het allemaal zal worden, zullen we de komende 21 maanden zien.