Home Overzicht Loving Day, ontmoetingsdag voor gemengde stellen

Loving Day, ontmoetingsdag voor gemengde stellen

0

Dit jaar vieren we Loving Day voor het eerst met het super gezellige ontmoetingsevenement Meet & Eat. Dat is dé gelegenheid waarop gemengde kinderen, gemengde stellen en gezinnen, en al die genen die geïnteresseerd zijn in gemengdheid, elkaar kunnen ontmoeten.

Op de Meet & Eat is een mini-markt aanwezig met producten speciaal voor kinderen en jongeren van gemengde herkomst. Er zijn boeken, lichaamsproducten, poppen, een henna artist, en nog veel meer. Er is mooie muziek en er is natuurlijk lekker eten. Ook is de fotograaf Harmen de Jong van het Parool aanwezig om kinderen, stellen en gezinnen te fotograferen.

Terwijl de kinderen zich vermaken op de kinderboerderij, bij de huttenbouw en op de skelter, kunnen de volwassenen met een drankje rondom het vuur zitten en (als ze dat willen) in gesprek gaan over het thema van dit jaar: Liefde in tijden van racisme. In Nederland wordt tegenwoordig volop gediscussieerd over racisme en discriminatie. Daarbij worden gemengde families dikwijls gezien als bruggenbouwers tussen culturen en als multicultureel ideaal. Volgens LovingDay.NL is dat onterecht. Niet alleen krijgen gemengde partners regelmatig te maken met negatieve reacties van familie, vrienden of wildvreemden, maar ook met institutionele discriminatie, bijvoorbeeld op de arbeids- of woningmarkt.

Kom ook met je geliefde en/of kinderen naar de allereerste Meat & Eat van Loving Day in Jeugdland, bij het Flevopark op zondag 12 juni vanaf 18.00 uur. Toegang Gratis

Aanmelden [email protected]