Home Overzicht Luchtkastelen

Luchtkastelen

0

Amsterdam moet groeien naar 2 miljoen inwoners. Amsterdam moet een echte metropool worden. Amsterdam moet zich spiegelen aan New York. De mensen moeten kleiner gaan wonen en dichter op elkaar. Er moeten nog meer hoge flats bijkomen. We moeten mee in de vaart der volkeren. Er is geen ontkomen aan. Alleen dan zullen de mensen gelukkig en tevreden zijn. Dan is er geen eenzaamheid meer.

Dat is de afschrikwekkende toekomstvoorspelling van ene meneer Zef Hemel, visionair, praatjesmaker, windhandelaar, orakel, hoogleraar en gemeentelijk adviseur. Dat ziet die meneer Zef Hemel in zijn glazen bol. Huiveringwekkend.

Het gemeentebestuur van Amsterdam, dat zijn hand niet omdraait voor een megalomaan projectje meer of minder, schijnt zich te laten adviseren door deze handelaar in utopische visioenen, grensverleggende vergezichten of, zo u wilt, gebakken lucht. Dat maakt dat de luchtfietserij van die meneer Zef Hemel opeens als een onheilswolk boven de stad hangt.

Ik vraag me af of die meneer Zef Hemel wel eens in de binnenstad is geweest de afgelopen jaren? En heeft die meneer Zef Hemel gezien hoe het daar een groot toeristisch Disneyland is geworden, met zakkenrollers, overlast door straatmuzikanten, bedelaars, met lange rijen bij musea en attracties, schuifelende voetgangers in de winkelstraten en steeds minder en minder Amsterdammers die er nog een voet durven zetten?

En wil die meneer Zef Hemel nu ook die vloedgolf aan toeristen over Amsterdam Oost uitstorten in het kader van de spreiding van de overlast. Want volgens wetenschappers zal het toerisme de komende jaren nog exponentieel toenemen.

Het vuurwapengeweld is de laatste jaren in metropool Amsterdam al flink toegenomen, wat dat betreft beginnen we al op New York te lijken, het grote voorbeeld van die meneer Zef Hemel. Zou die meneer Zef Hemel gehoord hebben van de schietpartij onlangs in een speeltuin op Wittenburg, waarbij een onschuldige 17-jarige jongen werd doodgeschoten?

En dan moeten er hier 2 miljoen mensen gaan wonen, moeten we nog meer mensen in de stad toelaten en zelf in een kleiner huis gaan wonen volgens die meneer Zef Hemel. Als we die luchtkastelen van die meneer Zef Hemel bouwen verandert de stad een echte hel.