Home Overzicht Luisterend oor voor mensen met licht psychische klachten

Luisterend oor voor mensen met licht psychische klachten

0

Mensen met licht psychische klachten kunnen sinds kort terecht bij een nieuwe vestiging van De Advieswinkel. Na de opening van de inloopwinkel aan de Dapperstraat, volgt een uitbreiding op het Roeterseiland. Dat gebeurt in samenwerking met huisartsenpraktijk Dokters Amsterdam.

Bezoekers kunnen bij De Advieswinkel vrijblijvend binnenlopen tijdens vaste spreekuren voor gesprekken met vergevorderde psychologiestudenten. Gedurende deze gesprekken gaan zij samen met de bezoeker op zoek naar praktische adviezen. Dat gebeurt gratis, anoniem en vrijblijvend. Door laagdrempelig hulp aan te bieden probeert De Advieswinkel het taboe op psychische hulpverlening te doorbreken.

Luisterend oor
‘De Advieswinkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor’, zegt Shada Shirazi, medeoprichter van De Advieswinkel. ‘Dit kunnen mensen zijn die zelf last hebben van klachten, zoals eenzaamheid of somberheid, maar ook familieleden met vragen over hun naasten.’ De afgelopen jaren weten vooral jongvolwassenen en studenten de weg naar De Advieswinkel te vinden. ‘Er kunnen vanuit psychische klachten problemen ontstaan zoals: uitstelgedrag, verlies van overzicht en een verstoord dag-nachtritme, en vica versa’, zegt Shada Shirazi.

Open voor iedereen
De deuren van De Advieswinkel staan echter open voor iedereen. De psychologiestudenten die de gesprekken voeren ontvangen een uitgebreide interne training en werkbegeleiding van gezondheidszorgpsychologen. Zij krijgen op deze manier de kans om werkervaring op te doen. De Advieswinkel wordt bestuurd door masterstudenten psychologie en recent afgestudeerde basis-psychologen. De Raad van Toezicht, oefent controle uit over het beleid van het bestuur.

Vrijwilligers
Alle medewerkers van De Advieswinkel voeren hun functie vrijwillig uit. De Advieswinkel wordt mede gesubsidieerd door het Fonds Psychische Gezondheid te Amersfoort. Daarnaast wordt de verdere ontwikkeling van De Advieswinkel mede mogelijk gemaakt door de thuiszorgorganisatie Cordaan en huisartsenpraktijk Dokters Amsterdam.

Wil je meer weten over De Advieswinkel? Ga naar www.de-advieswinkel.nl of www.facebook.com/advieswinkel