Home Kort nieuws Luisterlijn: ‘Even een stem te horen’

Luisterlijn: ‘Even een stem te horen’

0

De Luisterlijn biedt je emotionele ondersteuning op afstand. Het nummer is dag en nacht bereikbaar voor mensen die nergens met hun verhaal terechtkunnen of behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. De Luisterlijn nu bereikbaar op het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000.

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 professioneel getrainde vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden.

Hoewel de Luisterlijn ook bereikbaar is via chat en e-mail, pakt toch nog 9 op de 10 gesprekspartners de telefoon. In 2020 voerden vrijwilligers meer dan 320.000 telefoongesprekken. ‘De meeste mensen vinden het fijn om écht even van zich af te praten en een stem te horen’, zegt Leo Noordegraaf van de Luisterlijn. ‘Het hardop uitspreken van gedachten en gevoelens lucht vaak op.’ Getrainde vrijwilligers bij de Luisterlijn bieden een luisterend oor en geven even dat steuntje in de rug.

Reden voor de overstap naar het nieuwe telefoonnummer zijn de hoge kosten van het 0900-nummer. Op dit moment betaalt de Luisterlijn per minuut en voor elk gesprek dat binnenkomt. Hoe meer er wordt gebeld, hoe hoger de kosten. Een 088-nummer is bijna kosteloos voor de Luisterlijn.

Voor het bellen naar het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000 betaalt de beller – net als bij het oude telefoonnummer – geen extra kosten, alleen het normale beltarief. Het telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar. Het telefoonnummer is niet zichtbaar op de factuur van de beller.